Ismertető

Az országút kényelmes utazói az autósok. A mai világban viszont nem szokatlan, hogyha versenykerékpárokat csodálnak az emberek inkább. Ujjonganak, szurkolnak, és szívükbe zárják a pillanatot, mikor elhaladnak a fáradhatatlan harcosok, az országúti kerekesek. Hálát kell adni az égnek, hogy rengeteg versenyen keresztül követhetjük a pályafutásukat, és a média is segít ebben nekünk. Én, nem olyan régen kezdtem el a televízión keresztül figyelni őket, rögtön megszerettem a sportot, és a túlbuzgóságommal szeretnék egy értékes helyet adni azoknak, kiknek nem fér bele, hogy kövessék a mindennapi versenyeket. Remélem, hogy meg fogja érni, nektek, kedves látogatóimnak a munkálkodásom.

A Facebookon

2011.01.22. 12:58 Bondi

Tour Down Under 2011, 5. szakasz Mclaren Lake - Willunga 131 km

A mai nap folyamán döntő fontosságú szakasz következett. Egy jó taktikával, akár már a mai nap folyamán is el lehetett volna dönteni az összetett eredményt, és erre volt komoly sansz, hiszen kétszer is megmászták a körverseny legkomolyabb emelkedőjét a Willungát, ami 3 km hosszú és átlagban 7,5 %-os a meredeksége.

A rajt után egyből elkezdődtek a szökési kísérletek. Viszonylag hamar kialakult az a sor ami nem volt veszélyes a Meyerre az összetett szempontjából. A csoportot Michael Hepburn (UniSA)  Tanel Kangert (Astana), Davide Vigano (LEOpard-Trek), John Murphy (BMC Racing), Joost Van Leijin (Vacansoleil), Juan Horrach (Katusha), Eduard Vorganov (Katusha) és Sebastian Haedo (Saxo Bank) alkotta. A Garmin által kontrolált mezőny 2 és fél perces hátrányba került a szökevényekkel szemben.

A peloton élére a Highroad állt, akik Goss-ért dolgoztak. A szökevények előnye rohamosan csökkent. Mielőtt először megmászták a Willungát már beérték őket, így minden kezdődhetett előlről.

Az első hegymászás után ismét próbálkoztak páran szökéssel, melyben benne volt José Ivan Gutierrez és Lance Armstrong is, de ezt a szökést a mezőny nem engedte el. A második Willunga mászáskor rázta meg a mezőnyt a Porte, Bobridge, Hermans trió. Ennek köszönhetően kettészakadt az élmezőny. Az első csoportban volt az összetett első Meyer, Goss és a csütörtöki győztes Matthews is. A második csoporttal jött Davis és a címvédő Greipel is. Ők már nem is tudtak felzárkózni az élbolyhoz, végül 11 másodperces hátránnyal értek be.

A győzelmet a Movistar spanyol bringása Ventoso szerezte meg, ezzel a régi-új spanyol csapat idén már a második győzelmét szerezte. Az elsőt Tondó révén Argentínában érték el. A dobogó alsó fokára felfért Goss is, ezzel 9 másodpercre megközelítette az összetettben Meyert, ami azt is jelenti, hogy ha a Highroad sprintere az utolsó szakaszt megnyeri és Meyer nem lesz a dobogón akkor a 10 másodperces időjóváirásnak köszönhetően átvenné a vezetést. Meyernek ezért van miért izgulni valója és sajnálatára már nem a saját lábában van a sorsa.

A szakasz eredménye

1Francisco Ventoso (Spa) Movistar Team3:06:10 
2Michael Matthews (Aus) Rabobank Cycling Team  
3Matthew Goss (Aus) HTC-Highroad  
4Jose Joaquin Rojas (Spa) Movistar Team  
5Luke Roberts (Aus) UNI SA - Australia  
6Robbie Hunter (RSA) Team Radio Shack  
7Blel Kadri (Fra) AG2R La Mondiale  
8Alessandro Ballan (Ita) BMC Racing Team  
9Ben Hermans (Bel) Team Radio Shack  
10Ben Swift (GBr) Sky Procycling  

 

Az összetett állása

1Cameron Meyer (Aus) Team Garmin-Cervelo16:00:40 
2Matthew Goss (Aus) HTC-Highroad0:00:08 
3Laurens ten Dam (Ned) Rabobank Cycling Team0:00:10 
4Michael Matthews (Aus) Rabobank Cycling Team0:00:12 
5Francisco Ventoso (Spa) Movistar Team0:00:17 
6Ben Swift (GBr) Sky Procycling0:00:18 
7Blel Kadri (Fra) AG2R La Mondiale0:00:26 
8André Greipel (Ger) Omega Pharma-Lotto0:00:27 
9Allan Davis (Aus) Astana0:00:28 
10Luke Roberts (Aus) UNI SA - Australia  

 

A sprintverseny állása

1Matthew Goss (Aus) HTC-Highroad20 pts
2Thomas De Gendt (Bel) Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team20 
3Robbie McEwen (Aus) Team Radio Shack16 
4Michael Matthews (Aus) Rabobank Cycling Team14 
5Aleksandr Kuschynski (Blr) Katusha Team12 

 

A hegyiverseny állása

1Matthew Goss (Aus) HTC-Highroad20 pts
2Thomas De Gendt (Bel) Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team20 
3Robbie McEwen (Aus) Team Radio Shack16 
4Michael Matthews (Aus) Rabobank Cycling Team14 
5Aleksandr Kuschynski (Blr) Katusha Team12 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://velomania.blog.hu/api/trackback/id/tr772604859

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása