Ismertető

Az országút kényelmes utazói az autósok. A mai világban viszont nem szokatlan, hogyha versenykerékpárokat csodálnak az emberek inkább. Ujjonganak, szurkolnak, és szívükbe zárják a pillanatot, mikor elhaladnak a fáradhatatlan harcosok, az országúti kerekesek. Hálát kell adni az égnek, hogy rengeteg versenyen keresztül követhetjük a pályafutásukat, és a média is segít ebben nekünk. Én, nem olyan régen kezdtem el a televízión keresztül figyelni őket, rögtön megszerettem a sportot, és a túlbuzgóságommal szeretnék egy értékes helyet adni azoknak, kiknek nem fér bele, hogy kövessék a mindennapi versenyeket. Remélem, hogy meg fogja érni, nektek, kedves látogatóimnak a munkálkodásom.

A Facebookon

2011.05.14. 18:38 bendzsi98

Giro d'Italia 2011-8.szakasz-összefoglaló

 Ma egy 217 km hosszú, sík szakasz várt a mezőnyre, a végén egy kis csavarral, egy nehéz, de rövid emelkedővel. Lássuk, mi történt a mai etapon!

Egy két fős szökevényboly alakult ki, akik rögtön a rajt után szöktek meg: Mirko Selvaggi a Vacansoleilből és Leonardo Giordani a Farnese Viniből. Nagyon el tudtak lépni, hisz 10 perces előnyük is volt. A szakasz elején úgy tűnt, hogy a mezőny hagyja úgy elmenni a szökevényeket, hogy haza is érjenek. Ám nem így volt ez! A végig a tengerparton haladó pelotonban a sprinterek csapatai dolgoztak. Hiába volt meleg, és hiába haladtak a tengerparton, nagyon gyorsan lement a szakasz. Óriási tempót diktált a Quick Step, akik Gerald Cioleknek próbáltak dolgozni. 60 km-rel a vége előtt 6:30 volt az előny. A szakasz középső részében nem sok minden történt, a szökevények haladtak elől, a mezőny pedig fokozatosan dolgozta hátrányát. 27 km volt még a mai szakaszból, amikor 3 perc előnye volt a két olasznak. Ekkor jött egy részhajrá, amit el is osztott a két srác egymás között. 3. helyre pedig Patrik Gretsch érkezett be. Nagyon úgy tűnt, hogy nem érnek haza. Ez így is történt, 10 km-rel a vége előtt megfogták őket, Megköszönték egymásnak a segítséget. Na, ekkor jött az igazán érdekes rész. Előbb Wilson bukott, majd Garzelli. Mindketten időhátrányt kaptak, ami az olasznál eléggé érdekes, hiszen a Giro egyik legnagyobb esélyese. A Saxo Bank valami nagy dobásra készült, hiszen átvették a vezetést a Quick Steptől. Cavendish a mezőny végén volt, tehát lemondott arról, hogy ma nyerjen. Hiszen az emelkedő sok kerekesnek nehezítette a dolgát. A legnehezebb rész 7,8%-os. A Sky Davide Appollonionak próbált előkészíteni egy jó helyet. A sok veszélyes kanyar után Oscar Gatto, a Farnese Vini versenyzője támadott! Ekkor 2 km volt hátra. És!!! Alberto Contador, aki azt nyilatkozta, hogy csak a Monte Zoncolanon fog támadni, becsapott mindenkit. Nagyon meglepte a mezőnyt, hisz ment Gattoval, és próbálta csökkenteni összetettbeli hátrányát! Az 1 km-es kapunál Contador nézett hátra, és majdnem utolérte az olaszt, azonban nem sikerült neki! Oscar Gatto egy Bettini-féle szökést bemutatva nyert! Contadornak sikerült 5 másodpercet faragni, plusz a jóváírásnak köszönhetően összesen 17 másodpercet dolgozott le hátrányából! Ez szép volt! A mezőnyhajrát Petacchi nyerte meg. Cavendish csupán 46. lett!

Eredmények, Giro d'Italia 8.szakasz:

1. Oscar Gatto(ITA), Farnese Vini-Neri Sottoli 4:59:45

2. Alberto Contador Velasco(ESP), Saxo Bank SunGard s.t.

3. Alessandro Petacchi(ITA), Lampre-ISD +5

4. Alexander Kristoff(NOR), BMC Racing Team s.t.

5. Roberto Ferrari(ITA), Androni-Giocattoli s.t.

6. Davide Appollonio(ITA), Sky Procycling s.t.

7. Francisco Jose Ventoso(ESP), Team Movistar s.t.

8. Rinaldo Nocentini(ITA), AG2R, la mondiale s.t.

9. Christophe Le Mevel(FRA), Garmin-Cervelo s.t.

10. Klaas Lodewyck(BEL), Omega-Pharma Lotto s.t.

Az összetett állása 8 szakasz után:

1. Pieter Weening(NED), Rabobank 28:09:49

2. Kanstantin Sivtsov(BLR), HTC-HighRoad +2

3. Marco Pinotti(ITA), HTC-HighRoad s.t.

4. Christophe Le Mevel(FRA), Garmin-Cervelo +5

5. Alberto Contador Velasco(ESP), Saxo Bank-SunGard +13

6. Michele Scarponi(ITA), Lampre-ISD +14

7. Pablo Lastras Garcia(ESP), Team Movistar +22

8. Vincenzo Nibali(ITA), Liquigas-Cannondale +24

9. Steven Kruiswijk(NED), Rabobank +28

10. Jose Rodolfo Serpa Perez(COL), Androni-Giocattoli +33

A pontversenyben Petacchi, a hegyi versenyben De Clercq, a legjobb fiatal versenyben pedig Kruiswijk vezet. Íme Weening:

Holnap jön a várva várt szakasz!!! Európa legnagyobb működő vulkánja, az Etna lesz a célállomás! Valószínűleg mindent megpróbál majd a szicíliai Nibali!

1892 méter magasra mennek föl, előtte pedig még egyszer megmásszák a tűzhányót. Átlagban 8,5 %-os(!), a legnehezebb pedig a 12%-os rész lesz!! Íme, az utolsó 3 km:

 

 


Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://velomania.blog.hu/api/trackback/id/tr292903739

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása