Ismertető

Az országút kényelmes utazói az autósok. A mai világban viszont nem szokatlan, hogyha versenykerékpárokat csodálnak az emberek inkább. Ujjonganak, szurkolnak, és szívükbe zárják a pillanatot, mikor elhaladnak a fáradhatatlan harcosok, az országúti kerekesek. Hálát kell adni az égnek, hogy rengeteg versenyen keresztül követhetjük a pályafutásukat, és a média is segít ebben nekünk. Én, nem olyan régen kezdtem el a televízión keresztül figyelni őket, rögtön megszerettem a sportot, és a túlbuzgóságommal szeretnék egy értékes helyet adni azoknak, kiknek nem fér bele, hogy kövessék a mindennapi versenyeket. Remélem, hogy meg fogja érni, nektek, kedves látogatóimnak a munkálkodásom.

A Facebookon

2011.08.10. 19:57 bendzsi98

2011 Eneco Tour-2.szakasz összefoglaló

 Ma egy 169 km-es, sík szakaszra került sor, Aalter és Ardooie(Belgium) között. Egyértelmű a sprinterek újabb lehetősége volt ez. Ennek megfelelően mezőnyhajrá döntött az etap sorsáról. Nézzük, mi történt a mai, unalmas etapon!

Ahogy össze lehet foglalni a mai szakaszt: unalmas, a végén egy sprinttel. Ennyi. Az egyetlen lényeges kérdés az volt, hogy Phinney meg tudja-e tartani a vezetést.

A szökevénycsoportot ma 4 fő alkotta: Sam Bewley (RadioShack), Jelle Wallays (Topsport Vlaanderen), Han Feng (Skil-Shimano) és Rob Goris (Willems Veranda's-Accent). Gyorsan kiharcoltak egy nagy előnyt, 5 perc volt a max. előnyük. 50 km-rel a vége előtt Fenget és Bewleyt befogta a BMC vezette főmezőny. Ekkor megindult Bak, Saramotins és Docker, azonban befogták őket. Végül 23 km-rel a vége előtt fogták be a maradék kerekest. A BMC, a Sky és az Omega nagyon dolgozott. Boasson Hagennek Thomas vezette föl a hajrát. Jött még Galimzyanov és Renshaw is. Farrar is helyezkedett. Végül ő kezdte meg a sprintet, azonban a német Gorilla, Greipel nagyot hajrázott mellette, és megnyerte 2. szakaszát! Farrar lett a 2., míg Hagen a 3. Mivel Phinney 6. lett, megtartotta a fehér trikót, így az amerikai csillag holnap is ott viríthat a mezőnyben!

A nap meglepetés embere a 4. helyen végző, az eddig szinte ismeretlen fiatal luxemburgi, Jempy Drucker lett. Nagyon jól helyezkedett, és majdnem dobogóra sprintelte magát! Ezért őt emelném ki.

A szakasz eredménye:

1. Andre Greipel(GER), Omega-Pharma Lotto 4:07:21

2. Tyler Farrar(USA), Garmin-Cervelo s.t.

3. Edvald Boasson Hagen(NOR), Sky Procycling s.t.

4. Jempy Drucker(LUX), Veranda's Willems-Accent s.t.

5. Baden Cooke(AUS), Saxo Bank-SunGard s.t.

6. Taylor Phinney(USA), BMC Racing Team s.t.

7. Tom Veelers(NED), Skil-Shimano s.t.

8. Grega Bole(SLO), Lampre-ISD s.t.

9. Michael Van Staeyen(BEL), Topsport Vlaanderen-Mercator s.t.

10. Mark Renshaw(AUS), HTC-HighRoad s.t.

Az összetett állása 3 szakasz után:

1. Taylor Phinney 8:35:38

2. Edvald Boasson Hagen +3 mp

3. David Millar +8 mp

4. Alex Rasmussen +9 mp

5. Andre Greipel +10 mp

6. Lars Boom s.t.

7. Jos Van Emden +11 mp

8. Jesse Sergent +12 mp

9. Philippe Gilbert +15 mp

10. Tyler Farrar + 17 mp

A pontversenyben Boasson Hagen vezet, a fiatalok versenyében Phinney. A csapatversenyben pedig a Rabobank.

Holnap egy 191 km-es, dombos szakasz lesz, ahol az utolsó 25 km-en belül hat kisebb-nagyobb dombocska lesz. Az etap kedvez Gilbertnek, de odaérhet még Van Avermaet és Boasson Hagen is. 

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://velomania.blog.hu/api/trackback/id/tr723144355

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása