Ismertető

Az országút kényelmes utazói az autósok. A mai világban viszont nem szokatlan, hogyha versenykerékpárokat csodálnak az emberek inkább. Ujjonganak, szurkolnak, és szívükbe zárják a pillanatot, mikor elhaladnak a fáradhatatlan harcosok, az országúti kerekesek. Hálát kell adni az égnek, hogy rengeteg versenyen keresztül követhetjük a pályafutásukat, és a média is segít ebben nekünk. Én, nem olyan régen kezdtem el a televízión keresztül figyelni őket, rögtön megszerettem a sportot, és a túlbuzgóságommal szeretnék egy értékes helyet adni azoknak, kiknek nem fér bele, hogy kövessék a mindennapi versenyeket. Remélem, hogy meg fogja érni, nektek, kedves látogatóimnak a munkálkodásom.

A Facebookon

2011.08.28. 18:28 bendzsi98

Vuelta a Espana 2011-9.szakasz összefoglaló

 Ma egy 183 km-es hegyi befutós szakaszra került sor, Villacastin és Sierra de Bejar között. Nagy változás volt ma. Lássuk, mi történt!

 

Elsőként egy 3. kategóriás emelkedőt másztak meg, ami a Puerto de la Cruiz di Hierro nevet viseli, ezt Montaguti nyerte. Ezután 4 kerekes megszökött: Lang, Ligthart, Keijzen és Toribio. Pontosabban előbb Lang (Omega-Pharma Lotto) , majd hozzá csatlakozott Toribio (Andalucia) és a két Vacansoleil-es Ligthart és Keijzen. 80 km megtétele után közel 10 perces előnyre tettek már szert. 14 km-rel később az előnyük lecsökkent 7 perc 50 másodpercre és további 25 km elteltével két ember kivált az élen lévők közül. Lang és Ligthart felbontották a "véd -és dacszövetséget", ahogy a szakértő Sipos János mondaná. Aztán 30 km-rel a vége előtt még 6 perc felül volt a két élen lévő kerékpáros előnye a mezőnnyel szemben. Egyébként két gyorsasági hajrát Lang nyert meg. A pelotont egyáltalán nem meglepően a Katusha vezette. Viszont a La Covatilla mindent megváltoztatott, a szökevények "halálát" prognosztizálta elsősorban. Az emelkedőn Kasechkin "régi formájában pompázott", és hamar előre került. Ahogy a peloton is elkezdte a hegymenetet, a szökevények előnye 5 percre csökkent. Tudva azt, hogy egyik szökevény sem a kimondottan jó hegyimenők közé tartozik, így csak az idő kérdése volt, hogy mikor érik utol őket. A leszakadt üldözőket már hamarabb befogták és Bejar városát elhagyva már csak 3 és fél perc volt a mezőny hátránya. A 10 kilométeres tábla után igen közel kerültek az elől lévőkhöz, 1 perc 13 másodpercre voltak tőlük. Lang és a holland tovább küzködött a heggyel, miközben a nagy csapatok is dolgoztak az embereikért. Langot fogták be utoljára, ezután megkezdődött a végső játszma ezen a szakaszon. Taaramae a mai napon is aktív volt, de Scarponi, Van den Broeck és a többiek vele tartottak. Anton hiányzott ebből a sorból és Pardilla illetve Seeldrayers akciója sem segített neki. Nibali és Van den Broeck nem engedte el a két említett kerékpárost. Aztán Daniel Martin és Roche indult meg. Roche visszaesett Scarponi csoportjához. Martin egyedül ment tovább, később Nibali csatlakozott hozzá. A Sky-ból Froome segítségével Wiggins felért a címvédőre és az írre. A jó hegyimenők csoportjában még ott volt Cobo, Mollema és Van den Broeck. Mögöttük J. Rodriguez nagyott szenvedett és leszakadt meglepetészerűen. Végül Mollemát lehajrázva Daniel Martin nyerte a szakaszt. Cobo 3., Wiggins 4. lett. Őket eddig nem láttuk ennyire elől. J. Rodriguez jelentős időt veszített, és így Mollema átvette tőle a piros trikót, hacsak 1 mp-cel is. Wiggins sokat javított a mai szép teljesítményével és Nibali reményei is visszatértek.

A szakasz eredménye:

1Daniel Martin (Irl) Team Garmin-Cervelo4:52:14 
2Bauke Mollema (Ned) Rabobank Cycling Team  
3Juan Jose Cobo Acebo (Spa) Geox-TMC0:00:03 
4Bradley Wiggins (GBr) Sky Procycling0:00:04 
5Christopher Froome (GBr) Sky Procycling0:00:07 
6Vincenzo Nibali (Ita) Liquigas-Cannondale0:00:11 
7Rein Taaramae (Est) Cofidis, Le Credit En Ligne0:00:12 
8Denis Menchov (Rus) Geox-TMC  
9Haimar Zubeldia Agirre (Spa) Team RadioShack  
10Fredrik Kessiakoff (Swe) Pro Team Astana 


Az összetett állása:

1Bauke Mollema (Ned) Rabobank Cycling Team37:11:17 
2Joaquin Rodriguez Oliver (Spa) Katusha Team0:00:01 
3Vincenzo Nibali (Ita) Liquigas-Cannondale0:00:09 
4Fredrik Kessiakoff (Swe) Pro Team Astana0:00:18 
5Jurgen Van Den Broeck (Bel) Omega Pharma-Lotto0:00:27 
6Daniel Moreno Fernandez (Spa) Katusha Team0:00:35 
7Jakob Fuglsang (Den) Leopard Trek0:00:37 
8Kevin Seeldraeyers (Bel) Quickstep Cycling Team0:00:42 
9Haimar Zubeldia Agirre (Spa) Team RadioShack  
10Juan Jose Cobo Acebo (Spa) Geox-TMC0:00:46


A piros trikót Mollema vette át a mai szereplésének és Rodriguez leszakadásának köszönhetően. A pontversenyben Purito vezet továbbra is, a hegyi trikó Martinon van, a kombinációs versenyben is Mollema vezet. (Ez nem egyenlő azzal, hogy ő is viseli.) A csapatversenyben a Geox és a RadioShack áll az élen.

Holnap jön talán a legfontosabb szakasz, ami befolyásolja a verseny további alakulását, főként a végső eredmény tekintetében is akár. Biztos vagyok abban, hogy Wiggins nagy időt fog menni, még több hátrányt tudna ledolgozni a vetélytársakkal szemben. Azonban jól mehet még Tony Martin és Cancellara is. Meglepetést okozhat Brajkovic, bár nem a legnagyobb formájában van, illetve a fiatal amerikai Talansky is a Top 10-ben végezhet. Purito is élete időfutamát akarja menni holnap, szóval számíthatunk izgalmakra. Salamanca ad helyet a holnapi hosszú időfutamnak, ami nem sík terepen fog zajlani.

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://velomania.blog.hu/api/trackback/id/tr463185897

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása