Ismertető

Az országút kényelmes utazói az autósok. A mai világban viszont nem szokatlan, hogyha versenykerékpárokat csodálnak az emberek inkább. Ujjonganak, szurkolnak, és szívükbe zárják a pillanatot, mikor elhaladnak a fáradhatatlan harcosok, az országúti kerekesek. Hálát kell adni az égnek, hogy rengeteg versenyen keresztül követhetjük a pályafutásukat, és a média is segít ebben nekünk. Én, nem olyan régen kezdtem el a televízión keresztül figyelni őket, rögtön megszerettem a sportot, és a túlbuzgóságommal szeretnék egy értékes helyet adni azoknak, kiknek nem fér bele, hogy kövessék a mindennapi versenyeket. Remélem, hogy meg fogja érni, nektek, kedves látogatóimnak a munkálkodásom.

A Facebookon

2011.08.28. 00:32 Bondi

Vuelta Espana 2011 - 8. szakasz - Összefoglaló

A mai napon egy újabb hegyi szakasz várt a mezőnyre, 183 kilométer alatt Talavera de la Reine - San Lorenzo de El Escorial-ba érkezett a mezőny, a befutó utolsó 1 kilométere kökemény 15-20%-os emelkedőt tartalmazott.

A mai szökevény sor: Heinrich Haussler (Garmin-Cervélo) and Matteo Montaguti (AG2R-La Mondiale)Julien Fourchard (Cofidis) és Adrian Palomares (Andalucia Caja Granada).

A négyesre még a Vacansoleil holland bringása Koen De Kort próbált csatlakozni, ám azonban ez nem sikerült nekik.

A három hegyi hajrát sikerült elvinnie a szökésnek. Mindegyikket a francia Montaguti nyerte meg, ezzel a mai napon 20 pontot szerzett, megnyerve egy első és két második kategóriás emelkedőt.

A főmezőny már egyre közelebb került a szökevényekhez a Katusha hathatós segítségével, a szökevények között Haussler jo-jo-zott, hol leszakadt hol visszaért Montaguriékhoz, akik közben leszakították magukról Fourchard-ot. 12 kilométerrel a vége előtt jöhetett az az emelkedő amit a befutónál is megmásznak majd.

A Cofidis ma minden körülmények között támadott, Taaramae indult meg akit Madrazo követett a Movistar-ból. 10 másodpercnél jobban nem tudtak elszakadni, így könnyen fel tudott érni a Vacansoleil-ből Wout Poels is,  az észt csapattársa Moncoutie és Bakelandts a Lotto-ból.

Leg elől ment Madrazo és utánuk jött Taaramae-k sora, de nagyon közeledett a főmezőny az orosz csapat vezetésével.

2 kilométerrel a vége előtt érték be az utolsó szökevényt, Taaramae-t. Előre jött a Lampre is, Scarponi vezetésével és jól helyezkedett Van Den Broeck is. Nagy tempót diktáltak az elől lévők, ekkor megadta magát az összetettben vezető Sylvain Chavanel így tudhattuk, hogy új piros trikóst avathatunk. Joaquim Rodriguez indult meg a vége előtt, sikerült elszakadni a többi esélyestől, 9 másodpercet adott nekik és még a 20 másodperces jóváírást is megkapta. A következő sorral érkeztek meg a legfőbb esélyesek kivéve Nibali-t, aki 31 másodperces hátrányt szedett össze ma.

A szakasz eredménye

1 Joaquin Rodriguez Oliver (Spa) Katusha Team 4:49:01  
2 Michele Scarponi (Ita) Lampre - ISD 0:00:09  
3 Bauke Mollema (Ned) Rabobank Cycling Team    
4 Jurgen Van Den Broeck (Bel) Omega Pharma-Lotto    
5 Jakob Fuglsang (Den) Leopard Trek 0:00:12  

 

Az összetett állása

1 Joaquin Rodriguez Oliver (Spa) Katusha Team 32:18:16  
2 Daniel Moreno Fernandez (Spa) Katusha Team 0:00:32  
3 Jakob Fuglsang (Den) Leopard Trek 0:00:34  
4 Vincenzo Nibali (Ita) Liquigas-Cannondale 0:00:45  
5 Michele Scarponi (Ita) Lampre - ISD 0:00:51  

 

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://velomania.blog.hu/api/trackback/id/tr573184772

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása