Ismertető

Az országút kényelmes utazói az autósok. A mai világban viszont nem szokatlan, hogyha versenykerékpárokat csodálnak az emberek inkább. Ujjonganak, szurkolnak, és szívükbe zárják a pillanatot, mikor elhaladnak a fáradhatatlan harcosok, az országúti kerekesek. Hálát kell adni az égnek, hogy rengeteg versenyen keresztül követhetjük a pályafutásukat, és a média is segít ebben nekünk. Én, nem olyan régen kezdtem el a televízión keresztül figyelni őket, rögtön megszerettem a sportot, és a túlbuzgóságommal szeretnék egy értékes helyet adni azoknak, kiknek nem fér bele, hogy kövessék a mindennapi versenyeket. Remélem, hogy meg fogja érni, nektek, kedves látogatóimnak a munkálkodásom.

A Facebookon

2011.09.02. 08:38 Bondi

Vuelta Espana 2011 - 12. szakasz - Összefoglaló

Ma Ponteareas-ből Pontovedra-ba érkezett a mezőny. A 160 kilométeres szakasz ezúttal  a sprintereknek kedvezett, úgy, hogy az összetett menők egy napra fellélegezhettek kicsit, bár a végén észnél kellett lenniük mert a befutó előtt egy  kilométerrel  emelkedett az út.

7 kilométerrel  a rajt után volt az első részhajrá, amit Bauke Mollema nyert meg, ezzel  értékes másodperceket nyert az összetett szempontjából.

Később ma egy négy fős csoportnak sikerült elszöknie a mezőnytől. A szökevényeket az Adam Hansen (Omega Pharma-Lotto), Ruslan Pydgorny (Vacansoleil), Jose Roldan (Andalucia – Caja Granada) és Luis Mate (Cofidis) kvartett alkotta.

A főmezőnyben a Sky mellett a Leopard és a Skil dolgozta a legtöbbet, ám így is sikerült a szökevényeknek 7 perces előnyt kialakítaniuk.

Következhetett  két 3. kategóriás emelkedő. Mind két emelkedőt Pydgorny nyerte meg, de ekkora már az előnyük szép lassan csökkeni kezdett, ekkor már csak 4 perc volt és 78 kilométer volt még hátra.

Már csak 25 kilométer volt hátra, mikor a mezőny élére a Lampre, Garmin és a HTC állt. Ekkora már a szökevények már csak 2 percre voltak. Gavazzi, Grabsch és Velits vezetésével  kilométerrel a vége előtt érték utol a szökevényeket. Jöhettek az utolsó kilométerek és megkezdődhetett a helyezkedés az élbolyban.

Danielle Bennati-nak Cancellara vezette fel a hajrát. Bennati mögött helyezkedett Sagan is, aki kilőtt az olasz mögül és végül meg is tudta nyerni a szakaszt. Ez volt a második szakaszgyőzelme. Így csak két csapatnak van több győzelme az idei Vueltán. A Katusha mellett most már a Liquigas-nak is. A második helyre végül a német Degenkolb és csak a 3. helyet csípte el Bennati.

A befutó előtti emelkedő szétrázta a mezőnyt, a favoritok közül sem együtt értek be a bringások. Degenkolb  csoportjában ért be Kessiakoff és Mollema is. Ők 1 másodpercet kaptak a győztes Sagan-tól. A 4 másodperces csoportban ért be Nibali. 5 másodpercre jött a legtöbb esélyes,  Fuglsang, Cobo, Van den Broeck, Wiggins, Brajkovic és Rodriguez. A legtöbbet 19 másodpercet az orosz Menchov kapta.

A Szakasz eredménye

1 Peter Sagan (Svk) Liquigas-Cannondale 4:03:01  
2 John Degenkolb (Ger) HTC-Highroad 0:00:01  
3 Daniele Bennati (Ita) Leopard Trek    
4 Alessandro Petacchi (Ita) Lampre - ISD    
5 Juan José Haedo (Arg) Saxo Bank Sungard    

 

Az összetett eredménye

1 Bradley Wiggins (GBr) Sky Procycling 46:53:47  
2 Christopher Froome (GBr) Sky Procycling 0:00:07  
3 Fredrik Kessiakoff (Swe) Pro Team Astana 0:00:09  
4 Vincenzo Nibali (Ita) Liquigas-Cannondale 0:00:10  
5 Jakob Fuglsang (Den) Leopard Trek 0:00:19

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://velomania.blog.hu/api/trackback/id/tr223197080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása