Ismertető

Az országút kényelmes utazói az autósok. A mai világban viszont nem szokatlan, hogyha versenykerékpárokat csodálnak az emberek inkább. Ujjonganak, szurkolnak, és szívükbe zárják a pillanatot, mikor elhaladnak a fáradhatatlan harcosok, az országúti kerekesek. Hálát kell adni az égnek, hogy rengeteg versenyen keresztül követhetjük a pályafutásukat, és a média is segít ebben nekünk. Én, nem olyan régen kezdtem el a televízión keresztül figyelni őket, rögtön megszerettem a sportot, és a túlbuzgóságommal szeretnék egy értékes helyet adni azoknak, kiknek nem fér bele, hogy kövessék a mindennapi versenyeket. Remélem, hogy meg fogja érni, nektek, kedves látogatóimnak a munkálkodásom.

A Facebookon

2011.09.02. 20:58 Bondi

Vuelta Espana 2011 - 13. szakasz - Összefoglaló

Ma a tegnapi után egy keményebb szakasz várt a mezőnyre. Sarria-ból Ponferrada-ba tartott a mezőny. A 150 km alatt három 3. kategóriás és két 1. kategóriás emelkedőt mászott meg a mezőny, de az utolsó 20 kilométer sík vagy síkabb rész volt, úgy, hogy ez egy tökéletes nap lehetett egy szökés számára.

A rajt után már kialakult egy sor melyben a hegyi trikóért harcoló Montaguti és Moncoutie is benne volt, valamint az összetett esélyes Wiggins és Nibali is. Az első hegyi részhajrát Montaguti nyerte meg Moncoutie előtt, ezzel 2 pontra növelte az előnyét.

A lejtmenetet követően jöhetett egy részhajrá amely tökéletesen feküdt Nibalinak és a papírformának megfelelően meg is nyerte azt és ezzel 6 másodperces jóváírást kapott.

Nibali és Wiggins szépen visszaolvadt a mezőnybe a részhajrát követően és a szökés folytatódhatott tovább, immáron olyan versenyzőkkel akik az összetettben nem voltak veszélyesek. A következő hegyre elsőként Intxausti ért fel, majd őt követte Montaguti és Moncoutie.

Ezután a verseny 47. kilométerére egy szép nagy csoport alakult ki az élen. A sort alkották: Jan Bakelandts és Olivier Kaisen (Omega Pharma-Lotto), Marc De Maar és Kevin Seeldraeyers (Quickstep), Dominik Nerz és Eros Capecchi (Liquigas), Amets Txurruka, Igor Anton, Mikel Nieve és Gorka Verdugo (Euskaltel), Adrian Palomares Villaplana (Andalucia-Caja Granada), Yohan Bagot és Moncoutie (Cofidis), Filipe Oliviera Nelson (RadioShack), Daniel Moreno és Alberto Losada (Katusha), Chris Sørensen (Saxo Bank-SunGard), Michael Albasini (HTC-Highroad), Carlos Sastre, David Blanco és David De La Fuente (Geox), David Le Lay és Nicolas Roche (AG2R), Oliver Zaugg (Leopard Trek), Evgeny Petrov (Astana), David Lopez és Angel Madrazo Ruiz (Movistar).

Ezután jöhetett a nap harmadik hegye, ami az első első kategóriás emelkedőt jelentette. Moncoutie az élre állt, Montaguti viszont leszakadt, ez jó lehetőség volt a Cofidis bringásának, a hegyi hajrában második lett Montaguti csapattársa mögött, de ezzel is szerzett 6 pontot.

Következett a nap legnehezebb hegye, az Ancares 11,8 kilométer hosszú volt és átlagban 7,7%-os. Ezen a francia ismét csak második lett, most Daniel Moreno előzte meg. A hegyről lefele menet Nibali próbált megszökni Kessiakoff-fal és Mollema-val, azonban nem tudtak meglépni a főmezőnytől.

Jött a nap utolsó hegye, amelyre végre Moncoutie elsőként ért fel. Ez azt jelentette, hogy a hegyi versenyben a nap végére átvette 12 ponttal a vezetést Montaguti-tól.

Az elég kicsire csökkent peloton próbálta behozni a különbséget, ám az egész nap 2-3 perc közötti különbséget nem tudták számottevően csökkenteni és 15 kilométerrel a vége előtt sejteni lehetett, hogy hazaérhet a szökevénysor.

3 kilométerrel a vége előtt Albasini kezdett el mozgolódni, ekkor még nem járt sikerrel, az 1 kilométeres kapu után azonban megindult és nem is tudták megállítani őt a győzelemben. A második helyre a Liquigasból Capecchi ért, a harmadik Dani Moreno lett. A főmezőny végül 1:32 hátránnyal ért célba.

A szakasz eredménye

1 Michael Albasini (Swi) HTC-Highroad 4:19:39  
2 Eros Capecchi (Ita) Liquigas-Cannondale    
3 Daniel Moreno Fernandez (Spa) Katusha Team    
4 David De La Fuente Rasilla (Spa) Geox-TMC    
5 Nicolas Roche (Irl) AG2R La Mondiale  

 

Az összetett állása

1 Bradley Wiggins (GBr) Sky Procycling 51:14:59  
2 Vincenzo Nibali (Ita) Liquigas-Cannondale 0:00:04  
3 Christopher Froome (GBr) Sky Procycling 0:00:07  
4 Fredrik Kessiakoff (Swe) Pro Team Astana 0:00:09  
5 Jakob Fuglsang (Den) Leopard Trek 0:00:19  

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://velomania.blog.hu/api/trackback/id/tr923198518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása