Ismertető

Az országút kényelmes utazói az autósok. A mai világban viszont nem szokatlan, hogyha versenykerékpárokat csodálnak az emberek inkább. Ujjonganak, szurkolnak, és szívükbe zárják a pillanatot, mikor elhaladnak a fáradhatatlan harcosok, az országúti kerekesek. Hálát kell adni az égnek, hogy rengeteg versenyen keresztül követhetjük a pályafutásukat, és a média is segít ebben nekünk. Én, nem olyan régen kezdtem el a televízión keresztül figyelni őket, rögtön megszerettem a sportot, és a túlbuzgóságommal szeretnék egy értékes helyet adni azoknak, kiknek nem fér bele, hogy kövessék a mindennapi versenyeket. Remélem, hogy meg fogja érni, nektek, kedves látogatóimnak a munkálkodásom.

A Facebookon

2011.09.05. 15:23 bendzsi98

Vuelta a Espana 2011-15. szakasz összefoglaló

 Tegnap rendezték az idei spanyol körverseny legnehezebb szakaszát. A táv rövidsége mellett 3 hegyet is meg kellett mászniuk a kerekeseknek, egy 2., egy 1. és egy kiemelt kategóriás emelkedő várt rájuk. A befutó az Angliru hegyen volt, és azt hiszem, sok évig emlékezetes marad ez az etap. Lássuk, mi történt!

 

A 144 km-es szakaszon a szökevények sora a következő volt: Talansky(Garmin), Champion(AG2R), valamint Geschke(Skil). Ők elég korán el tudtak lépni, egész jól. Az első 80 km-en gyakorlatilag semmi érdekes nem történt, 6 perc előnnyel tekert elől a szökevényboly, akik megnyerték a részhajrát is, pontosabban Talansky haladt át elsőként. Ezek után jött a 2. kategóriás emelkedő, ezt a hajrát Geschke nyerte. A különbség ekkor 4:30 volt a Sky vezette mezőnyhöz képest. Majd jött egy újabb részhajrá, 38 km-rel a cél előtt, ezen is az amerikai Garminos haladt át elsőnek. A különbség csökkent: ekkor már csak 2:18 volt. Azonban Devolder vezetésének köszönhetően már el is fogyott: gyakorlatilag 10 km alatt dolgozták le a 2 perces hátrányt! Pontosan ekkor kezdődött a kemény 1. kategóriás emelkedő. Többen is támadtak: a hegyi versenyt vezető Moncoutie, Dan Martin, Sastre és Frank is. Jó tempójukat meg tudták tartani a hegy végéig is, 15 mp volt az előny. A hajrát Moncoutie nyerte, aki növelte az előnyét a hegyi versenyben. A Sagan vezette mezőny azonban jött hátulról. A végső, kiemelt kategóriás Angliru 13 km-rel a vége előtt kezdődött meg. Ekkor már csak Sastre volt elől. Barredo támadott, el is tudott menni. A megfogyatkozott pelotonban az Euskaltel mente a tempót. Az esélyesek(Wiggins, Cobo, Nibali, Mollema, Froome stb.) ekkor még együtt voltak. Elkezdődött a meredek is: 20%-os részek voltak, ahol többen megrogytak, például Nibali. Majd Anton támadott, utolérte "Karcsit". Barredot megfogták. És! A legmeredekebb, a 23%-os részen Cobo támadott! Wiggins nem is tudta őt követni. Megfogta Antont, le is hagyta, így egyedül maradt elől. Ekkor állt előre Froome, Wiggins nagy segítője. Gyakorlatilag úgy megrostálta a mezőnyt, hogy 5-en maradtak ott: ő, csapattársa, Poels, Rodriguez valamint Menchov. A többiek(pl. Mollema, Anton) leszakadtak. 4 km-rel a cél előtt 26 mp volt az előnye. Itt volt a nagy kérdés: átveszi-e a piros trikót? Közben Purito is leszakadt. Viszont kezdett följebb jönni Mollema is, de utolérni már nem sikerült a 4 embert. Majd 2 km-rel később úgy tűnt, hogy Wiggins megrogyik, Froome-mal együtt, de a fiatalabbik brit, az év egyik legnagyobb felfedezett segítője minden erejét összeszedte, és próbálta fölhozni Wigginst. Hiába: Wiggins egy picikét leszakadt az immár 3 kerekestől. Az utolsó kilométer pedig már lejtős volt. Így Cobo megnyerte a szakaszt, fantasztikus teljesítménnyel! Poels, a másik nagy fölfedezett 2. lett, míg Menchov 3., lehajrázva Froome-ot. Wiggins kis hátránnyal 5. lett. De nem tudta megtartani a pirosat, ami így Cobora került! A 2. helyre följött Froome, míg Wiggo visszacsúszott a 3. pozícióba. Nibali végül is 2:36 hátrányt szedett össze.... Rodriguez és Mollema viszont jót mentek. Valamint a kellemes meglepetés, Anton is jól ment, együtt jött be Wigginssel. Jól ment Monfort, aki feljött összetettben, ellenben Fuglsanggal, aki visszacsúszott.

A szakasz eredménye:

1   Juan Jose COBO ACEBO            ESP GEO 4:01:56  


2   Wout POELS                    NED VCD +48   

   
3   Denis MENCHOV                   RUS GEO +48   

   
4   Christopher FROOME              GBR SKY +48   

   
5   Bradley WIGGINS                 GBR SKY +1:21   

 
6   Igor ANTON HERNANDEZ            ESP EUS +1:21  

  
7   Joaquin RODRIGUEZ OLIVER        ESP KAT +1:35   

 
8   Maxime MONFORT                  BEL LEO +1:35    


9   Bauke MOLLEMA                   NED RAB +1:35    


10  Sergey LAGUTIN                  UZB VCD +1:35    

Az összetett állása 15 szakasz után:

1   Juan Jose COBO ACEBO            ESP GEO 59:57:16  


2   Christopher FROOME              GBR SKY +20       


3   Bradley WIGGINS                 GBR SKY +46       


4   Bauke MOLLEMA                   NED RAB +1:36     


5   Maxime MONFORT                  BEL LEO +2:37     


6   Denis MENCHOV                   RUS GEO +3:01     


7   Jakob FUGLSANG                  DEN LEO +3:06    

 
8   Vincenzo NIBALI                 ITA LIQ +3:27     


9   Jurgen VAN DEN BROECK           BEL OLO +3:58    

 
10  Wout POELS                    NED VCD +4:13

Tehát így állnak. Még egy hegyi befutó lesz, Pena Cabargaban. Rövidke hegy, de nagyon kemény. Cobo megtarthatja vezetését majd. A pontversenyt Purito, a hegyit Moncoutie, a kombinációsat pedig Cobo vezeti. Csapatban a Geox áll az élen.

Holnap egy sík szakasz lesz, valószínűleg sprinthajrá lesz Haroban.

Végül az összetettben élen álló Juan José Cobo:

 

 

Ui: bővebb képgalériát láthattok a szakaszról itt: http://www.cyclingnews.com/vuelta-a-espana/stage-15/photos

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://velomania.blog.hu/api/trackback/id/tr43204319

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása