Ismertető

Az országút kényelmes utazói az autósok. A mai világban viszont nem szokatlan, hogyha versenykerékpárokat csodálnak az emberek inkább. Ujjonganak, szurkolnak, és szívükbe zárják a pillanatot, mikor elhaladnak a fáradhatatlan harcosok, az országúti kerekesek. Hálát kell adni az égnek, hogy rengeteg versenyen keresztül követhetjük a pályafutásukat, és a média is segít ebben nekünk. Én, nem olyan régen kezdtem el a televízión keresztül figyelni őket, rögtön megszerettem a sportot, és a túlbuzgóságommal szeretnék egy értékes helyet adni azoknak, kiknek nem fér bele, hogy kövessék a mindennapi versenyeket. Remélem, hogy meg fogja érni, nektek, kedves látogatóimnak a munkálkodásom.

A Facebookon

2010.08.03. 22:25 velonso

Tour de Pologne - 3. szakasz összefoglaló

Ma egy nem túl nehéz 122 km hosszú szakasz várt a lengyel körverseny mezőnyére, amelyet a szervezők a közelmúltban elhunyt volt olasz szövetségi kapitány Franco Ballerini emlékének ajánlottak, ebből az alkalomból a mostani kapitány Paolo Bettini is jelen volt, aki Ballerini irányításával két világbajnokságot és olimpiát is nyert.

A mai napon a közeli Sosnowiecből ment át a mezőny Katowicébe, ahol a szokásos forgatókönyv szerint egy körpályán tettek meg néhány kört a befutóig. A tegnapi szakasszal ellentétben, azonban ma végig nagy tempót ment a mezőny, senkit sem hagytak nagyon megszökni. A rajt után Simon Geschke (Skil-Shimano) és Sébastien Rosseler (RadioShack) tudott meglépni, de a legnagyobb előnyük is csak 1:30 volt és 59 km után meg is fogták őket. Ezután is folyamatosan voltak akciók, azonban senkit nem engedtek jobban el, míg 24 kilométerrel a vége előtt Danilo Napolitano (Katusha), Dominique Rollin (Cervelo) és Mirco Lorenzetto (Lampre) támadott, talán még ez az akció tűnt a legígéretesebbnek. Talán ezért is csatlakozott hozzájuk két columiás Peter Velis és mindenki meglepetésére André Greipel. Mindenesetre őket is utolérte a mezőny, így Greipel gyakorlatilag eljátszotta az esélyét a hajrára, pedig ott ennél csak több esélye lett volna egy újabb szakaszgyőzelemre. Még 8 kilométerrel a befutó előtt Steve Houanard (Skil-Shimano) és Yoann Offredo (Francaise des Jeux) támadott, sikertelenül, így következhetett a mezőnyhajrá. Az enyhén lejtős úton végül a Francaise de Jeux fehérorosz sprintere Yauheni Hutarovich sprintelt a legjobban, csak néhány centiméterrel megelőzve a saxo bankos Lucas Sebastian Haedot. A 3. Allan Davis (Astana) lett, akki ezzel ismét szerzett jóváírást, amelynek köszönhetően már időkülönbséggel áll az első helyen az összetettben és a pontversenyben is növelte az előnyét. A hegyi összetettben a mai egyetlen 3. kategóriás hegyi-hajrá megnyerésével Dominique Rollin vette át a vezetést, míg a részhajrákért járó trikót továbbra is a lengyel válogatott versenyzője Blazej Janiaczyk vezeti.

Végeredmény:

1 Yauheni Hutarovich (Blr) Française Des Jeux 2:45:04  
2 Lucas Sebastian Haedo (Arg) Team Saxo Bank    
3 Allan Davis (Aus) Astana    
4 Tom Veelers (Ned) Skil - Shimano    
5 Kenny De Haes (Bel) Omega Pharma-Lotto

 

Összetett:

1 Allan Davis (Aus) Astana 12:53:14  
2 André Greipel (Ger) Team HTC - Columbia 0:00:03  
3 Jacopo Guarnieri (Ita) Liquigas-Doimo 0:00:04  
4 Yauheni Hutarovich (Blr) Française Des Jeux    
5 Aitor Galdos Alonso (Spa) Euskaltel - Euskadi 0:00:08  

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://velomania.blog.hu/api/trackback/id/tr242197078

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása