Ismertető

Az országút kényelmes utazói az autósok. A mai világban viszont nem szokatlan, hogyha versenykerékpárokat csodálnak az emberek inkább. Ujjonganak, szurkolnak, és szívükbe zárják a pillanatot, mikor elhaladnak a fáradhatatlan harcosok, az országúti kerekesek. Hálát kell adni az égnek, hogy rengeteg versenyen keresztül követhetjük a pályafutásukat, és a média is segít ebben nekünk. Én, nem olyan régen kezdtem el a televízión keresztül figyelni őket, rögtön megszerettem a sportot, és a túlbuzgóságommal szeretnék egy értékes helyet adni azoknak, kiknek nem fér bele, hogy kövessék a mindennapi versenyeket. Remélem, hogy meg fogja érni, nektek, kedves látogatóimnak a munkálkodásom.

A Facebookon

2010.08.05. 22:06 velonso

Tour de Pologne - 5. szakasz összefoglaló

A mai és a holnapi nappal a lengyel körverseny elkérkezett azokhoz a szakaszokhoz, amelyek az összetett szempontjából döntőnek számíthatnak majd, megérkezett tehát a mezőyn a Tártába ahol első felvonásként egy 149 km-es szakasz várt a bringásokra.

A szakasz elején több akció után végül Maciej Bodnar (Liquigas), Borut Bozic (Vacansoleil) és Ben Swift (Team Sky) szöktek meg a mezőnytől, míg hátul a sárga trikós Lorenzetto csapata, a Lampre vitte a tempót, 4 percnél jobban nem engedték el az élbolyt. Aztán amikor harmadszorra mászta meg a mezőny a Zameczeket (egyébként ezt a mai napon ötször kellett megtenniük) a hegyi összetettben vezető Hoogerland (Vacansoleil) támadott, hogy a hajrákban újabb pontokat szerezhessen, később csatlakozott hozzá Martin Reimer (Cervelo) és Mateusz Taciak (Lengyel válogatott) és 37 km-el a vége előtt együtt értek fel a vezető hármasra, az előnyük azonban már csak 1 perc volt, és végül mindannyiukat utolérte az ekkorra már kb. 40 főre olvadt mezőny, amely együtt érkezett meg az utolsó alkalommal megmászandó első kategóriás emelkedő lábához, amelyen Tom Stubbe (Omega Pharma-Lotto) támadott, de könnyedén megfogták, így az utolsó emelkedőhöz is együtt érkeztek meg, amelyen a garminos Daniel Martin támadott, amire senki sem tudott, vagy akart reagálni, így az ír versenyző mindet beleadott és nagyot biciklizve egy szép szakaszgyőzelemmel az összetettben is átvette a vezetést, és ha holnap okosan versenyez ez akár a végső győzelmet is jelentheti majd számára. Mögötte 20 másodperc hátránnyal érkezett meg egy kilencfős csoport Boléval (Lampre), Szmyddel (Liquigas), Albasinivel (Columbia) és Ballannal (BMC), így összetettben ők állnak a 2.-5. helyeken. A további trikóknál nincs változás, a pontversenyben továbbra is Davis (Astana), a hegyi összetettben a ma fontos pontokat szerző Hoogerland, míg a részhajrák összesítésében a lengyel válogatott Janiaczyk vezet.

A nap csalódása viszont, hogy a verseny előtt az egyik esélyesnek tartott Peter Sagan (Liquigas) gyomorproblémák miatt feladta a versenyt, míg egy másik nagyobb név Tondo (Cervelo) ma már nem állt rajthoz, holnap nélkülük folytatják.

Végeredmény:

1 Daniel Martin (Irl) Garmin - Transitions 3:51:13  
2 Grega Bole (Slo) Lampre-Farnese Vini 0:00:20  
3 Sylvester Szmyd (Pol) Liquigas-Doimo    
4 Mauro Santambrogio (Ita) BMC Racing Team    
5 Diego Ulissi (Ita) Lampre-Farnese Vini

 

Összetett:

1 Daniel Martin (Irl) Garmin - Transitions 20:52:11  
2 Grega Bole (Slo) Lampre-Farnese Vini 0:00:14  
3 Alessandro Ballan (Ita) BMC Racing Team 0:00:21  
4 Sylvester Szmyd (Pol) Liquigas-Doimo 0:00:26  
5 Michael Albasini (Swi) Team HTC - Columbia 0:00:28  

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://velomania.blog.hu/api/trackback/id/tr452202225

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása