Ismertető

Az országút kényelmes utazói az autósok. A mai világban viszont nem szokatlan, hogyha versenykerékpárokat csodálnak az emberek inkább. Ujjonganak, szurkolnak, és szívükbe zárják a pillanatot, mikor elhaladnak a fáradhatatlan harcosok, az országúti kerekesek. Hálát kell adni az égnek, hogy rengeteg versenyen keresztül követhetjük a pályafutásukat, és a média is segít ebben nekünk. Én, nem olyan régen kezdtem el a televízión keresztül figyelni őket, rögtön megszerettem a sportot, és a túlbuzgóságommal szeretnék egy értékes helyet adni azoknak, kiknek nem fér bele, hogy kövessék a mindennapi versenyeket. Remélem, hogy meg fogja érni, nektek, kedves látogatóimnak a munkálkodásom.

A Facebookon

2010.08.07. 21:25 velominator

Tour de Pologne - 7. szakasz összefoglaló

A mai napon egy 163,9 km hosszú szakaszt teljesítettek a versenyzők, Nowy Targból indulva Krakkóba értek. A szakasz során a kerékpárosoknak az időjárás viszontagságaival is meg kellett küzdeniük, amellett, hogy egymással versenyeztek. Ez az utolsó etap a sprintereknek kedvezett, így Grega Bole esélye még megvolt arra, hogy megnyerje az összetettet. A sárgatrikósnak, az ír Daniel Martinnak, a Garmin-Transitions nevű csapat versenyzőjének csupán 8 másodperc előnye volt a szlovén Boléval szemben, és még terítéken volt néhány bónusz másodperc. Martin jól ismerte a legnagyobb riválisának a kiváló sprintelő képességét, és tudta, hogy a verseny még nincs teljesen lefutva. Nemcsak Bolénak volt meg az esélye arra, hogy "legombolja" a sárgatrikót a fiatal Garminos fiúról, tudva ezt egy 15 fős boly szökött meg elég hamar. Az élmezőnyben volt a hazai Rutkiewicz (Lengyel válogatott), Lastras és Kiriyenka (Caisse d'Epargne), Machado (RadioShack), Danielson (Garmin-Transitions), Albasini (HTC Columbia), Ballan (BMC) és a lengyel Szmyd (Liquigas). A főmezőny nem engedte el őket messzire, és hamar befogták őket. 37 kilométer megtétele után újra mozgolódás történt, megszökött a lengyel Morajko (Lengyel válogatott) és a spanyol Madrazo (Caisse d'Epargne). Később csatlakozott hozzájuk Roy Curvers (Skil Shimano), és együtt öt perces előnyt harcoltak ki. Később hárman, Ivan Rovny (RadioShack), Marco Marcato és Johnny Hoogerland (Vacansoleil), és Alessandro Ballan próbálta csökkenteni a hátrányt, de sikertelen kisérlet volt.

Amikor André Greipel (HTC Columbia) csapata előrement, tempót menni és a Team Sky is besegített a hátrányuk csökkent. 30 km-rel a vége előtt 2 perc 30 másodperc volt már csak a főmezőny és a szökevények között. Mihelyt 1 percre csökkent a különbség Madrazo bevállalt egyedül. Krakkó vizes utcáin menve a spanyolon látszott, hogy feladta. Eközben Morajko-t és Curvers-t befogta a mezőny és Madrazo-t is 4 kilométerrel a vége előtt megfogták. Az utolsó kilométereken főként a HTC Columbia vezette fel a hajrát, de Greipel mégis egy másik sprinter mögül indult meg, végül fél kerékhosszal győzedelmeskedett. A második Yauheni Hutarovich lett, és a harmadik helyen Robert Förster végzett.

Az összetett győzelmet Daniel Martin szerezte meg, miután az ötödik szakaszon az ustroni emelkedőn támadott jó pillanatban, Grega Bole lett a második, és a tegnapi szakaszgyőztes Bauke Mollema állhatott fel a dobogó harmadik fokára. A pontversenyt végül Allan Davis nyerte, a részhajrák versenyét, és a hegyi versenyt Johnny Hoogerland nyerte.

7. szakasz:

1André Greipel (Ger) Team HTC - Columbia3:51:58 
2Yauheni Hutarovich (Blr) Française Des Jeux  
3Robert Förster (Ger) Team Milram  
4Daniele Bennati (Ita) Liquigas-Doimo  
5Wouter Weylandt (Bel) Quick Step 

 

Összetett:

1Daniel Martin (Irl) Garmin - Transitions30:38:48 
2Grega Bole (Slo) Lampre-Farnese Vini0:00:08 
3Bauke Mollema (Ned) Rabobank0:00:10 
4Michael Albasini (Swi) Team HTC - Columbia0:00:20 
5Alessandro Ballan (Ita) BMC Racing Team0:00:21

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://velomania.blog.hu/api/trackback/id/tr482206279

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása