Ismertető

Az országút kényelmes utazói az autósok. A mai világban viszont nem szokatlan, hogyha versenykerékpárokat csodálnak az emberek inkább. Ujjonganak, szurkolnak, és szívükbe zárják a pillanatot, mikor elhaladnak a fáradhatatlan harcosok, az országúti kerekesek. Hálát kell adni az égnek, hogy rengeteg versenyen keresztül követhetjük a pályafutásukat, és a média is segít ebben nekünk. Én, nem olyan régen kezdtem el a televízión keresztül figyelni őket, rögtön megszerettem a sportot, és a túlbuzgóságommal szeretnék egy értékes helyet adni azoknak, kiknek nem fér bele, hogy kövessék a mindennapi versenyeket. Remélem, hogy meg fogja érni, nektek, kedves látogatóimnak a munkálkodásom.

A Facebookon

2010.08.19. 18:15 velominator

Eneco Tour - 3. nap összefoglaló (St. Willebrord-Ardooie)

Ezen a csütörtöki napon a szakaszra egy közel 200 kilométeres szakasz várt, még Hollandiából indultak, de már a belgák földjén értek a célbe. Az etapon megint egy korai szökés tudott érvényesülni, három bátor kerékpáros lódult neki a szakasznak együtt. Róluk van szó:az ukrán Vitaliy Buts (Lampre Farnese-Vini), a spanyol Miguel Minguez (Euskaltel-Euskadi) és a belga Stijn Neirynck. Ők hamarosan egy tekintélyes hat perces előnyt szedtek össze, viszont amikor közeledtek a célhoz, még egy kört meg kellett tenniük. Ekkor szedték fel az elől lévőket, de még Neirynck és Minguez bepróbált, de a mezőny őket is begyűjtötte 8 kilométerrel a vége előtt. A keskeny utak és a szűk kanyarok sok problémát okoztak a mezőnynek, azonban a tapasztaltabbak már sokszor bírkóztak meg ezekkel a tényezőkkel az egynapos klasszikusokon. Az időjárás szerencsére száraz és meleg volt, így csak néhányan kaptak defektet, vagy csapták magukat a földhöz.

A 15 kilométeres körpálya megpróbáltatásokkal volt megtűzdelve, ám a Columbia csapata kontrollálta az eseményeket, egészen az utolsó hat kilométerig. Közeledve a végéhez mindegyik csapat megpróbálta felvezetni a hajrát sprinterének, így eléggé megkeveredett a mezőny. A legjobb felvezetést a gyorslábú britek csapata nyújtotta a norvég Boasson Hagennek (Team Sky), aki el is indult, megnyitotta a hajráját, de Greipel (Columbia) okosan tette mögé a kereket, végül elsuhant mellette. A tegnapi győztes Robbie McEwen (Katusha) is jól hajrázott, végül ő második lett. Nagy sebességgel érkezett a hajrához, amivel Boasson Hagent még sikerült megelőznie, de Greipelt már nem. Lucas Haedo a bukása ellenére a negyedik helyen végzett. Ez volt a Columbiás tizenhetedik szezonbeli győzelme, aki jövőre már egy belga csapatot fog erősíteni.

A kanadai Tuft, az összetett élén lévő kerekes a 31. helyen érkezett be azonos idővel, de még megőrizte a vezetést. A két sprinter Boasson Hagen és Greipel előreugrott a 2. és a 3. helyre. A holnapi szakaszon nekik megvan az esélyük, hogy átvegyék a vezetést az időfutammenőtől.

A győztes szavai:

"Nagyon veszélyes volt a mezőnyben jó helyen maradni, így hát eldöntöttük a csapatommal, hogy várunk az utolsó hat kilométerig. Ez jól működött."

"Nagyon boldognak érzem magam. A csapatom bízott bennem, mint ahogyan én is bennük. Mindenki remek segítőnek bizonyult a mai nap. Összebeszéltem Renshaw-val és úgy egyeztünk meg, hogy várunk a nehéz balkanyarig azzal, hogy szétszakítsuk a többieket. Remek helyet biztosított nekem a norvég kereke mögött, igazán örültem ennek. Ez volt a legfőbb célunk, minden amit a továbbiakban elérünk, az lesz a bónusz."

A szakasz végeredménye:

1André Greipel (Ger) Team HTC - Columbia4:46:50 
2Robbie McEwen (Aus) Team Katusha  
3Edvald Boasson Hagen (Nor) Sky Professional Cycling Team  
4Lucas Sebastian Haedo (Arg) Team Saxo Bank  
5Yauheni Hutarovich (Blr) FDJ  
6Enrique Mata Cabello (Spa) Footon-Servetto  
7Wouter Weylandt (Bel) Quick Step  
8Francesco Chicchi (Ita) Liquigas-Doimo  
9Allan Davis (Aus) Astana  
10Kenny De Haes (Bel) Omega Pharma-Lotto

Az összetett állása:

1Svein Tuft (Can) Garmin - Transitions9:09:42 
2Edvald Boasson Hagen (Nor) Sky Professional Cycling Team0:00:03 
3André Greipel (Ger) Team HTC - Columbia0:00:04 
4Jos Van Emden (Ned) Rabobank0:00:05 
5Lars Boom (Ned) Rabobank0:00:06 
6Maarten Tjallingii (Ned) Rabobank  
7Tony Martin (Ger) Team HTC - Columbia0:00:07 
8Richie Porte (Aus) Team Saxo Bank0:00:09 
9Christian Knees (Ger) Team Milram0:00:11 
10Patrick Gretsch (Ger) Team HTC - Columbia0:00:12 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://velomania.blog.hu/api/trackback/id/tr882233622

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása