Ismertető

Az országút kényelmes utazói az autósok. A mai világban viszont nem szokatlan, hogyha versenykerékpárokat csodálnak az emberek inkább. Ujjonganak, szurkolnak, és szívükbe zárják a pillanatot, mikor elhaladnak a fáradhatatlan harcosok, az országúti kerekesek. Hálát kell adni az égnek, hogy rengeteg versenyen keresztül követhetjük a pályafutásukat, és a média is segít ebben nekünk. Én, nem olyan régen kezdtem el a televízión keresztül figyelni őket, rögtön megszerettem a sportot, és a túlbuzgóságommal szeretnék egy értékes helyet adni azoknak, kiknek nem fér bele, hogy kövessék a mindennapi versenyeket. Remélem, hogy meg fogja érni, nektek, kedves látogatóimnak a munkálkodásom.

A Facebookon

2010.09.02. 23:42 velonso

Hushovd győzelme Valverdeéknél – 6. szakasz összefoglaló

-Ullerde írása-

A mai szakasz célállomása 151 km után, a tavalyi győztes szülővárosa volt. 2009-ben is rendeztek ide befutót, akkor a még Cervelóban versenyző Simon Gerrans nyert, idén is itt van a mezőnyben, de valljuk be kevés esélye volt „duplázni”.

A szakasz eleje, a szokásoknak megfelelően egy szökevénycsoport kialakulásával kezdődött, ezúttal a Milramos Markus Eichlernek az Andaluciás Juan Javier Estradanak és a Bouygues Telecomos Freddy Bichotnak sikerült. A legnagyobb előnyük 9 perc 17 mp volt amit elértek, de egészen a szakasz egyetlen hegyéig tartották magukat elöl. Ekkor azonban, szépen lassan lemorzsálodtak egymásról, előszőr Eichler majd Estrada maradt le a franciáról, akit végül utolsónak fogott meg a mezőny. Az a mezőny, amelyik elég nagy tempóban érkezett meg a szakasz egyetlen emelkedőjéhez. Egészen addig, az Omega Lottosok irányították a mezőnyt, az emelkedőn azonban, Pozzatonak dolgozva előrejött a Katusha és nagy iramot diktálva szakították le a mezőny nagy részét.

Ekkor már csak az volt a kérdés melyik sprinter bírja ki az emelkedőt. Hushovd jól tartotta magát ahogy Van Avermaet is a többieket azonban nem lehetett látni. A hegy tetején Pozzato el tudott lépni akit Gilbert kezdett el követni, de mivel nem tudtak elszakadni utolérték őket 14 km-rel a vége előtt. Ezek után indult meg az Astanas Dmitriy Fofofonov reménykedve, hogy neki sikerül ami Pippoéknak nem, ám ekkor már a Cervelo senkit nem engedett el. Fofonov után még több kisebb próbálkozás volt, mindegyik sikertelen. Innentől kezdve tudható volt, hogy mezőnyhajrá fog következni.

A cél, egy kb. 1,5 km hosszú egyenes úton volt, ahol az időközben felért Bennati csapata, a Liquigas kezdett összeállni. Ő is nyitotta meg a hajrát, a másik oldalon Gilbert, középen Hushovd és Pozzato próbálkozott. Végül a leggyorsabb a norvég viking volt, aki ezzel pályafutása 3. Vuelta győzelmét ünnepelhette.

A győztes szavai: „Nehéz nap volt, de jól éreztem magam, a hegyen egyre jobban és jobban tudtam, hogy még lehet keresnivalóm a sprintben. Ez a szakasz tökéletes volt a számomra. Tudtam, hogy ez a hegy nem a Cavendish féle sprintereknek való.” Illetve megemlíti hogy az elsődleges célja a ritmus visszaszerzése volt, a másodlagos a szakaszgyőzelem. Nem gondolja, hogy a következő tömeghajránál sprintelni fog, inkább segít Theo Bosnak.


Szakasz végeredménye

1 Thor Hushovd (Nor) Cervélo Test Team 3:36:20   
2 Daniele Bennati (Ita) Liquigas-Doimo     
3 Grega Bole (Slo) Lampre-Farnese Vini     
4 Allan Davis (Aus) Astana     
5 Filippo Pozzato (Ita) Team Katusha     
6 Philippe Gilbert (Bel) Omega Pharma-Lotto     
7 Peter Velits (Svk) Team HTC-Columbia     
8 Pablo Urtasun (Spa) Euskaltel-Euskadi     
9 Samuel Dumoulin (Fra) Cofidis, le crédit en ligne     
10 Nicolas Roche (Irl) Ag2R-La Mondiale


Összetett

1 Philippe Gilbert (Bel) Omega Pharma-Lotto 22:36:26   
2 Igor Anton (Spa) Euskaltel-Euskadi 0:00:10   
3 Joaquin Rodriguez (Spa) Team Katusha     
4 Vincenzo Nibali (Ita) Liquigas-Doimo 0:00:12   
5 Peter Velits (Svk) Team HTC-Columbia 0:00:16   
6 Tejay Van Garderen (USA) Team HTC-Columbia 0:00:29   
7 Xavier Tondo (Spa) Cervélo Test Team 0:00:49   
8 Frank Schleck (Lux) Team Saxo Bank 0:00:50   
9 Ruben Plaza (Spa) Caisse d’Epargne 0:00:54   
10 Ezequiel Mosquera (Spa) Xacobeo Galicia 0:00:55

A holnapi szakasz:

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://velomania.blog.hu/api/trackback/id/tr172267972

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása