Ismertető

Az országút kényelmes utazói az autósok. A mai világban viszont nem szokatlan, hogyha versenykerékpárokat csodálnak az emberek inkább. Ujjonganak, szurkolnak, és szívükbe zárják a pillanatot, mikor elhaladnak a fáradhatatlan harcosok, az országúti kerekesek. Hálát kell adni az égnek, hogy rengeteg versenyen keresztül követhetjük a pályafutásukat, és a média is segít ebben nekünk. Én, nem olyan régen kezdtem el a televízión keresztül figyelni őket, rögtön megszerettem a sportot, és a túlbuzgóságommal szeretnék egy értékes helyet adni azoknak, kiknek nem fér bele, hogy kövessék a mindennapi versenyeket. Remélem, hogy meg fogja érni, nektek, kedves látogatóimnak a munkálkodásom.

A Facebookon

2010.09.09. 20:39 velominator

Cavendish várva-várt dominanciája - 12. szakasz összefoglaló



Egy kétnapos andorrai kitérő után, újra visszatértek a versenyzők Spanyolországba. A szakasz 172,5 kilométere során, csak egy második kategóriás hegy várt rájuk, a végén pedig sprintbefutót várhattunk. A verseny elején hatan, majd még hárman szöktek el a főmezőnytől. Az élen lévők között volt: Markus Eichler (Milram), Perrig Quemeneur (BBOX-Bouyges Telecom), Gustavo Cesar (Xacobeo), Lars Ytting Bak (Columbia), Antonio Piedra (Andalucia), Biel Kadri (AG2R), David Garcia és Gustavo Rodriguez (Xacobeo), végül Marco Marzano (Lampre). Garcia Dapena jelenléte miatt a pirostrikós csapat figyelt arra, hogy közel maradjanak hozzájuk, mivel a másik spanyolnak csak 5 perc hátránya volt Antonnal szemben. A szökevényeket így rövid pórázon tartották, csupán 3 perc körüli volt a legnagyobb előnyük. 30-35 kilométerrel a vége előtt, már nem volt az elől lévőknek erejük, ezért lassan kezdett az előnyük csökkeni. A mezőnnyel 23 km-rel a vége előtt zártak össze. A Lampre, a Liquigas és a Garmin mind elől hajtottak azért, hogy a legjobb pozícióba juttassák a sprintereiket. A többi csapaton kívül, csak a Columbia tudta ravaszul végrehajtani a tervét.Az utolsó kanyarban kb. 50-100 méter előnyt szerzett az ausztrál Goss, hogy segítse az angol Cavendisht. Erre nem is tudott eszmélni a többi csapat, még úgy is tűnt, mintha Gossnak adta volna az angol a győzelmet, de az ausztrál lehúzódott, és dominált a man-szigeti úriember. A második helyen Farrar, a harmadikon a segítő gurult be. Meg kell említeni, hogy az orosz Galymzyanov is ügyesen hajrázott. Az összetettben és a hegyi trikót tekintve nem történt változás, ám Cavendish "bezöldült".


A szakasz végeredménye:

1Mark Cavendish (GBr) Team HTC-Columbia4:00:30 
2Tyler Farrar (USA) Garmin-Transitions  
3Matthew Goss (Aus) Team HTC-Columbia  
4Denis Galimzyanov (Rus) Team Katusha  
5Thor Hushovd (Nor) Cervélo Test Team  
6Oscar Freire (Spa) Rabobank  
7Allan Davis (Aus) Astana  
8Wouter Weylandt (Bel) Quick Step  
9Sébastien Chavanel (Fra) FDJ  
10Philippe Gilbert (Bel) Omega Pharma-Lotto 


Az összetett állása:

1Igor Anton (Spa) Euskaltel-Euskadi51:37:45 
2Vincenzo Nibali (Ita) Liquigas-Doimo0:00:45 
3Xavier Tondo (Spa) Cervélo Test Team0:01:04 
4Joaquin Rodriguez (Spa) Team Katusha0:01:17 
5Ezequiel Mosquera (Spa) Xacobeo Galicia0:01:29 
6Marzio Bruseghin (Ita) Caisse d’Epargne0:01:57 
7Ruben Plaza (Spa) Caisse d’Epargne0:02:07 
8Rigoberto Uran (Col) Caisse d’Epargne0:02:13 
9Nicolas Roche (Irl) Ag2R-La Mondiale0:02:30 
10Frank Schleck (Lux) Team Saxo Bank 

 


A holnapi napon egy közepesen nehéznek mondható, hegyi hajrákkal is tarkított szakasz vár mindenkire. Tulajdonképpen, nem nevezhető döntő fontosságúnak, de mégis hazaérhet egy veszélytelen szökevénycsoport. Befutóig lejteni fog az út, ezért a sprinterek küzdelmét sem lehet elfelejteni. A mezőny Burgos városba fog érkezni. Valószínű, hogy nem hajtják ki magukat az esélyesek.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://velomania.blog.hu/api/trackback/id/tr412284310

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása