Ismertető

Az országút kényelmes utazói az autósok. A mai világban viszont nem szokatlan, hogyha versenykerékpárokat csodálnak az emberek inkább. Ujjonganak, szurkolnak, és szívükbe zárják a pillanatot, mikor elhaladnak a fáradhatatlan harcosok, az országúti kerekesek. Hálát kell adni az égnek, hogy rengeteg versenyen keresztül követhetjük a pályafutásukat, és a média is segít ebben nekünk. Én, nem olyan régen kezdtem el a televízión keresztül figyelni őket, rögtön megszerettem a sportot, és a túlbuzgóságommal szeretnék egy értékes helyet adni azoknak, kiknek nem fér bele, hogy kövessék a mindennapi versenyeket. Remélem, hogy meg fogja érni, nektek, kedves látogatóimnak a munkálkodásom.

A Facebookon

2010.09.16. 19:40 velominator

Cavendish, a salamancai torreádor - 18. szakasz összefoglaló



A mai szakaszon Valladolidból Salamancába jutott a mezőny. Nem tartogatott semmi nehézséget számukra, ma a sprinterek küzdhettek meg egymással. A szakaszon páran megszöktek, ahogyan mindig szokott lenni. A mostani alkalommal Roels (Milram), Benitez (Footon), Estrada és Toribio (Andalucia), Urtasun (Euskaltel), Pichot (Bbox), Pietropolli (Lampre) és Kaisen (Omega Lotto). A legjobban helyezett szökevény Pietropolli volt, akinek jócskán volt hátránya Nibalival szemben, így nyugodtan elengedték őket. A sprinterek csapatai, elsősorban a Columbia, a Garmin és a Liquigas rövid pórázt szabott az élen lévőknek. A vezető nyolcasnak ígyis volt egyszer 3 perce előnye, ami kettőre csökkent, 60 km-rel a vége előtt. 26 kilométerrel a célvonal előtt, egy percre volt már a mezőny a nyolcas csoporttól. A szökevények együttműködése nem volt olyan sikeres, mivel 11 km-rel a vége előtt, majdnem beérték őket. Egyébként az Omega Lotto versenyzője, Kaisen elmondta, hogy Gilbert segítése után, ő kapott teret, hogy szökésekben lehessen. A támadókedvű Gilbert akciója segítségével utolérték a szökevényeket. Ekkor még 5 kilométer volt hátra a versenyből. A Quick Step csapata állt az élre a felvezetésben, de Matthew Goss megint jól terelte a "báránykáját", így Cavendish került a legjobb helyzetbe. A brit úriembert nem tudták utolérni, még az argentin Haedo sem. A piros trikó maradt Nibalin, a pontversenyben továbbra is Cavendish vezet, Moncoutié a kék pöttyös, Rodriguezé a fehér trikó.

A szakasz végeredménye:

1Mark Cavendish (GBr) Team HTC-Columbia3:27:11 
2Juan-Jose Haedo (Arg) Team Saxo Bank  
3Manuel Cardoso (Por) Footon-Servetto  
4Tyler Farrar (USA) Garmin-Transitions  
5Samuel Dumoulin (Fra) Cofidis, le crédit en ligne  
6Robert Förster (Ger) Team Milram  
7Enrique Mata (Spa) Footon-Servetto  
8Greg Van Avermaet (Bel) Omega Pharma-Lotto  
9Wouter Weylandt (Bel) Quick Step  
10Danilo Hondo (Ger) Lampre-Farnese Vini 


Az összetett állása:

1Vincenzo Nibali (Ita) Liquigas-Doimo74:47:06 
2Ezequiel Mosquera (Spa) Xacobeo Galicia0:00:38 
3Peter Velits (Svk) Team HTC-Columbia0:01:59 
4Frank Schleck (Lux) Team Saxo Bank0:03:43 
5Joaquin Rodriguez (Spa) Team Katusha0:03:48 
6Xavier Tondo (Spa) Cervélo Test Team  
7Tom Danielson (USA) Garmin-Transitions0:03:58 
8Nicolas Roche (Irl) Ag2R-La Mondiale0:04:02 
9Carlos Sastre (Spa) Cervélo Test Team0:04:16 
10Luis-Leon Sanchez (Spa) Caisse d’Epargne0:05:42




A pénteki napon Piedrahitából Toledóba tekernek a kerékpárosok, immár elég közel van Madrid, mégis egy hegymenetre kitekintenek még szombaton. Talán ez lesz a leghosszabb szakasza a spanyol körversenynek, 232 kilométer számszerűen. Az indulás után nem sokkal, egy 2. kategóriás emelkedőre is felmennek, aztán lejteni fog az út. Hasonlóan a mai naphoz, sprintbefutó várható. Az, hogy hazaér-e valaki, a mezőnyön múlik. Valószínűleg, még Cavendish erősíteni akarja a zöld trikóját.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://velomania.blog.hu/api/trackback/id/tr132301370

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása