Ismertető

Az országút kényelmes utazói az autósok. A mai világban viszont nem szokatlan, hogyha versenykerékpárokat csodálnak az emberek inkább. Ujjonganak, szurkolnak, és szívükbe zárják a pillanatot, mikor elhaladnak a fáradhatatlan harcosok, az országúti kerekesek. Hálát kell adni az égnek, hogy rengeteg versenyen keresztül követhetjük a pályafutásukat, és a média is segít ebben nekünk. Én, nem olyan régen kezdtem el a televízión keresztül figyelni őket, rögtön megszerettem a sportot, és a túlbuzgóságommal szeretnék egy értékes helyet adni azoknak, kiknek nem fér bele, hogy kövessék a mindennapi versenyeket. Remélem, hogy meg fogja érni, nektek, kedves látogatóimnak a munkálkodásom.

A Facebookon

2010.09.19. 19:38 velominator

Farrar fantasztikus hajrája - 21. szakasz összefoglaló


Ahogyan várni lehetett, a mai szakasz volt a diadalmenet. Egy ötfős szökevénycsoport lépett meg, mielőtt elkezdődött a végső sprintre való készülődés. Roels (Milram), Van Goolen és Kaisen (Omega Lotto), Ramirez (Andalucia) és Rabunal (Xacobeo) volt a szökevénycsoport tagja. Előbb a Liquigas kezdte el a felzárkózást, majd a Garmin, a Lampre és a Columbia próbálta csökkenteni a hátrányt. A szökés 14 kilométerrel a vége előtt be lett fogva, és ekkor csak két kör volt hátra a nagy hajráig. Négy kilométerrel a vége előtt egy Omegás még akciózott, ám hamar bedarálták, és elindult a felvezetés. A Quick Step beállt a Columbia elé, de Goss megint kihozta Cavendish-t, hogy jó pozícióban legyen. Azonban ez nem bizonyult a brit napjának, Farrar erősebb és gyorsabb volt. Figyelni kell az amerikaira, mert a VB egyik fő esélyese, legalábbis a véleményem szerint.

Mivel Nibali épen megérkezett, megszerezte első GT győzelmét, amivel történelmet is írt, ugyanis 20 évvel ezelőtt nyert utoljára olasz a Vueltán. Mosquera és Velits állhatott még fel a dobogóra. A nagy meglepetés Peter Velits szereplése, vajon egy új csillag van születőben? Nem tudjuk, a jövő majd kideríti. A pontversenyt Cavendish nyerte, Moncoutie nyerte a kék pöttyös trikót, Nibalié lett a kombinációs trikó.

A szakasz végeredménye:

1Tyler Farrar (USA) Garmin-Transitions2:02:24 
2Mark Cavendish (GBr) Team HTC-Columbia  
3Allan Davis (Aus) Astana  
4Wouter Weylandt (Bel) Quick Step  
5Matthew Goss (Aus) Team HTC-Columbia  
6Grega Bole (Slo) Lampre-Farnese Vini  
7Manuel Cardoso (Por) Footon-Servetto  
8Samuel Dumoulin (Fra) Cofidis, le crédit en ligne  
9Juan-Jose Haedo (Arg) Team Saxo Bank  
10Danilo Hondo (Ger) Lampre-Farnese Vini 

 

A verseny végeredménye:

1Vincenzo Nibali (Ita) Liquigas-Doimo87:18:31 
2Ezequiel Mosquera (Spa) Xacobeo Galicia0:00:43 
3Peter Velits (Svk) Team HTC-Columbia0:03:04 
4Joaquin Rodriguez (Spa) Team Katusha0:04:22 
5Frank Schleck (Lux) Team Saxo Bank0:04:45 
6Xavier Tondo (Spa) Cervélo Test Team0:04:54 
7Nicolas Roche (Irl) Ag2R-La Mondiale0:05:05 
8Carlos Sastre (Spa) Cervélo Test Team0:06:08 
9Tom Danielson (USA) Garmin-Transitions0:06:18 
10Luis-Leon Sanchez (Spa) Caisse d’Epargne0:07:44

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://velomania.blog.hu/api/trackback/id/tr722308355

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása