Ismertető

Az országút kényelmes utazói az autósok. A mai világban viszont nem szokatlan, hogyha versenykerékpárokat csodálnak az emberek inkább. Ujjonganak, szurkolnak, és szívükbe zárják a pillanatot, mikor elhaladnak a fáradhatatlan harcosok, az országúti kerekesek. Hálát kell adni az égnek, hogy rengeteg versenyen keresztül követhetjük a pályafutásukat, és a média is segít ebben nekünk. Én, nem olyan régen kezdtem el a televízión keresztül figyelni őket, rögtön megszerettem a sportot, és a túlbuzgóságommal szeretnék egy értékes helyet adni azoknak, kiknek nem fér bele, hogy kövessék a mindennapi versenyeket. Remélem, hogy meg fogja érni, nektek, kedves látogatóimnak a munkálkodásom.

A Facebookon

2011.01.19. 15:45 Bondi

Tour Down Under 2011, 2. szakasz Tailem Bend - Mannum 146 km

Az ausztrál körverseny második szakasza sajnos inkább a bukásokról marad majd emlékezetes, esett a Hihgroad és Sky sora is a véghajrában, de erre térjünk majd rá később.

A nap fő szökését az AG2R csapatából az ukrán Yuriy Krivtsov kezdeményezte. Hozzá csatlakoztak David Tanner a Saxo Bankból és Mitchell Docker a Team UniSAból. A legnagyobb elönyük 4:20 volt a főmezőnyhöz képest.

Az első szakasz után a hegyi pontversenyért járó trikót Luke Roberts viselhette a mai nap folyamán. Ezt a trikót holnap is ő viselheti, ugyan a szökevények 2 hegyihajrában is elvitték a pontokat, de Robertsnek sikerült összegyűjtenie 6 pontot ma és ezzel a 22 pontjával vezeti ezt a versenyt.

A hegyi befutó után Roberts és a BMC-ből két bringás, Simon Zahner és Tom Roe csatlakozott a szökevényekhez. Azonban a mezőny egyre csak közeledett hozzájuk, ekkor BMC fiatal ausztrál tehetsége megpróbált még egy utolsó kísérletet tenni arra, hogy sikeresen hazaérjen, de 8 kilóméterrel a vége előtt bedarálta őt is a mezőny.

Ekkor következett az utolsó három kilőméter ahol több sajnálatos bukás is történt. A nagy helyezkedésben először a Highroad sorában estek el, bukott Cavendish, akinek több öltéssel kellett összevarni a szeme fölött a bőrt. A csapatból elesett még Goss is, így nem tudott sorrendben harmadszor is győzni.

Később a Sky sora is elvágodott, Thomas és Sutton is bukott. Mindekettejüket 6-6 öltéssel kellett összevarni, előzőt a könyökén utobbit a térdénél.

A Sky azonban a végén mégis ünnepelhetett. A kaotikus hajrában Swift bizonyult a legjobnak, McEwen előtt, aki ugyan második lett, de mégis volt örömre oka, az ausztrál ugyanis átvette a vezetést az összetettben.

A Sky ugyan az elmúlt napokban többször is balszerencsés volt, de  olyan szerencsés helyzetben vannak, hogy van 3 sprintere is akikre bármikor számíthatnak ha az egyikük kidőlne.

A mai szakaszon a további nevek akik buktak: Chris Sutton, Geraint Thomas (Team Sky), Mark Cavendish, Matthew Goss (HTC-Highroad), Cameron és Travis Meyer, Tyler Farrar (Garmin-Cervelo), Bernard Sulzberger (UniSA), Pieter Weening (Rabobank), David Tanner (Saxo Bank-Sungard) és Simon Clarke (Astana). A legrosszabbúl Sulzberger járt akinek a kulcsontja bánta a bukást.

A szakasz eredménye

1 Ben Swift (GBr) Sky Procycling 3:27:44  
2 Robbie McEwen (Aus) Team Radio Shack    
3 Graeme Brown (Aus) Rabobank Cycling Team    
4 Romain Feillu (Fra) Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team    
5 Jurgen Roelandts (Bel) Omega Pharma-Lotto    
6 Francesco Chicchi (Ita) Quick Step Cycling Team    
7 Michael Matthews (Aus) Rabobank Cycling Team    
8 Denis Galimzyanov (Rus) Katusha Team    
9 Francisco Ventoso (Spa) Movistar Team    
10 Allan Davis (Aus) Astana    

 

 

Az összetett állása

1 Robbie McEwen (Aus) Team Radio Shack 6:44:42  
2 Matthew Goss (Aus) HTC-Highroad    
3 Ben Swift (GBr) Sky Procycling    
4 André Greipel (Ger) Omega Pharma-Lotto 0:00:04  
5 Mitchell Docker (Aus) UNI SA - Australia    
6 Graeme Brown (Aus) Rabobank Cycling Team 0:00:06  
7 David Tanner (Aus) Saxo Bank Sungard    
8 Mathieu Perget (Fra) AG2R La Mondiale 0:00:07  
9 Miguel Minguez (Spa) Euskaltel-Euskadi    
10 Simon Zahner (Swi) BMC Racing Team    

 

Sprintverseny állása

1 Mitchell Docker (Aus) UNI SA - Australia 12  pts
2 Robbie McEwen (Aus) Team Radio Shack 10  
3 Matthew Goss (Aus) HTC-Highroad 8  
4 Ben Swift (GBr) Sky Procycling 8  
5 David Tanner (Aus) Saxo Bank Sungard 8  

 

Hegyipontverseny állása

1 Luke Roberts (Aus) UNI SA - Australia 22  pts
2 Mitchell Docker (Aus) UNI SA - Australia 16  
3 David Tanner (Aus) Saxo Bank Sungard 12  
4 Yuriy Krivtsov (Fra) AG2R La Mondiale 12  
5 Gorka Izagirre (Spa) Euskaltel-Euskadi 12  

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://velomania.blog.hu/api/trackback/id/tr182596622

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása