Ismertető

Az országút kényelmes utazói az autósok. A mai világban viszont nem szokatlan, hogyha versenykerékpárokat csodálnak az emberek inkább. Ujjonganak, szurkolnak, és szívükbe zárják a pillanatot, mikor elhaladnak a fáradhatatlan harcosok, az országúti kerekesek. Hálát kell adni az égnek, hogy rengeteg versenyen keresztül követhetjük a pályafutásukat, és a média is segít ebben nekünk. Én, nem olyan régen kezdtem el a televízión keresztül figyelni őket, rögtön megszerettem a sportot, és a túlbuzgóságommal szeretnék egy értékes helyet adni azoknak, kiknek nem fér bele, hogy kövessék a mindennapi versenyeket. Remélem, hogy meg fogja érni, nektek, kedves látogatóimnak a munkálkodásom.

A Facebookon

2011.02.07. 20:33 velonso

Katari körverseny - 1. szakasz összefoglaló

A tegnapi rövid prológ után ma egy 145,5 kilométeres, teljesen sík szakasz várt a mezőnyre valahol a sivatag közepén. (Jellemző, hogy a verseny szervezői szintrajzot nem is mellékeltek a szakaszokhoz, felesleges is, hiszen errefelé még csak vasúti felüljárók sincsenek...). No jó, jó mentek is valahová, egészen pontosan a rajt Dukhanban volt a befutó pedig Al Khor Cornicheban.

Ha már egyszer a domborzat nem igazán rejtett kihívásokat, akkor viszont megtette ezt helyette a verseny folyamán végig erős oldalszél, ami rögtön a rajt után megnyújtotta a mezőnyt, amit az erősebbek ki is használtak, az élen a legesélyesebbek hatalmas tempót diktálva (az első óra átlaga 54,8 km/h volt) meg tudtak lépni a többiektől. 50 km után 18-an maradtak elöl az okosok egészen pontosan Tom Boonen, Gert Steegmans, Nicolas Maes (Quick Step), Mark Renshaw (HTC-Highroad), Fabian Cancellara, Daniele Bennati, Stuart O’Grady (Leopard Trek), Lars Boom, Graeme Brown (Rabobank), Juan Antonio Flecha, Jeremy Hunt (Sky), Heinrich Haussler, Roger Hammond, Andreas Klier, Gabriel Rasch, Johan Van Summeren (Garmin-Cervélo), Marcus Bughardt (BMC) és Dominique Rollin (FDJ) alkották az élbolyt, a frissítőállomásnál, valamivel túl a féltávon 2:20 volt az előnyük az üldözőkkel szemben. Ekkor az összetettben vezető Boom gyomorproblémák miatt kénytelen volt megállni, és csak az üldözőcsoporttal tudott továbbmenni, így virtuálisan Cancellara vette át az aranysárga trikót. Az élboly előnye eközben fokozatosan nőtt, végül a célba 5 perc előnnyel érkeztek meg. Természetesen az utolsó kilométereken többen is próbálkoztak támadással, hátha el tudnak lépni a többiektől, de végül ez senkinek sem sikerült, így végül a hajrá döntött a szakaszgyőzelemről, amelyben a korábbi világbajnok belga Tom Boonen tudott győzni Haussler és Renshaw előtt, valamint a jóváírásoknak köszönhetően az összetettben is átvette a vezetést.

Szakasz végeredmény:

1 Tom Boonen (Bel) Quickstep Cycling Team 2:59:29  
2 Heinrich Haussler (Ger) Team Garmin-Cervelo    
3 Mark Renshaw (Aus) HTC-Highroad    
4 Daniele Bennati (Ita) Leopard Trek    
5 Graeme Brown (Aus) Rabobank Cycling Team    
6 Juan Antonio Flecha Giannoni (Spa) Sky Procycling    
7 Dominique Rollin (Can) FDJ    
8 Roger Hammond (GBr) Team Garmin-Cervelo    
9 Andreas Klier (Ger) Team Garmin-Cervelo    
10 Stuart O'Grady (Aus) Leopard Trek

 

Összetett:

1 Tom Boonen (Bel) Quickstep Cycling Team 3:02:32  
2 Mark Renshaw (Aus) HTC-Highroad 0:00:04  
3 Fabian Cancellara (Swi) Leopard Trek 0:00:08  
4 Juan Antonio Flecha Giannoni (Spa) Sky Procycling 0:00:09  
5 Heinrich Haussler (Ger) Team Garmin-Cervelo 0:00:11  
6 Daniele Bennati (Ita) Leopard Trek 0:00:16  
7 Andreas Klier (Ger) Team Garmin-Cervelo    
8 Gert Steegmans (Bel) Quickstep Cycling Team 0:00:17  
9 Jeremy Hunt (GBr) Sky Procycling 0:00:19  
10 Dominique Rollin (Can) FDJ  

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://velomania.blog.hu/api/trackback/id/tr42645249

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása