Ismertető

Az országút kényelmes utazói az autósok. A mai világban viszont nem szokatlan, hogyha versenykerékpárokat csodálnak az emberek inkább. Ujjonganak, szurkolnak, és szívükbe zárják a pillanatot, mikor elhaladnak a fáradhatatlan harcosok, az országúti kerekesek. Hálát kell adni az égnek, hogy rengeteg versenyen keresztül követhetjük a pályafutásukat, és a média is segít ebben nekünk. Én, nem olyan régen kezdtem el a televízión keresztül figyelni őket, rögtön megszerettem a sportot, és a túlbuzgóságommal szeretnék egy értékes helyet adni azoknak, kiknek nem fér bele, hogy kövessék a mindennapi versenyeket. Remélem, hogy meg fogja érni, nektek, kedves látogatóimnak a munkálkodásom.

A Facebookon

2011.05.29. 19:28 bendzsi98

Giro d'Italia 21.szakasz-összefoglaló

 Elérkezett az idei Giro utolsó szakasza, a milanói, 26 km-es időfutam, amely változást is hozott az összetettben. Lássuk, mi történt!

A nap első legjobb idejét Alex Rasmussen kerekezte: 30:20-as ideje nagyon jó eredményt hozott neki. Richie Porte tőle 36 mp-cel elmaradva kiváló időt ment. Ekkor érkezett David Millar, aki az első két időmérőpontnál még elmaradt a dántól, azonban a célban 7 mp-cel megelőzte a HighRoad kerekesét! Igor Anton és Mikel Nieve, a nap két nagy vesztese lett gyönge időfutamával. Jos Van Emden és Yaroslav Popovych is remekül kerekezett, és jött az első tíz. Sivtsov jó idejének köszönhetően tízben zárt a Giron! Denis Menchov elfáradt; csak 35. lett ma. Roman Kreuziger remek futamának eredménye is lett: megelőzte az előtte álló Jose Rujanot, akinek nem feküdt a mai időfutam. Joaquin Rodriguez saját magához képest jól ment, így sikerült megtartania 5. helyét! Bravó, remek! Gadret gyöngén ment, de élete körversenyét teljesítve a hihetetlen 4. helyen zárt! Gratulálunk neki, szép volt! Érkezett az első 3: Nibali végül hiába verte meg Scarponit 10 mp-cel, "csak" a 3. helyen zárt. Az utolsó 1 km-en pedig már ünnepelve jött az idei győztes: Alberto Contador!!! Gratulálunk a nagy teljesítményért! Több mint 6(!) perccel nyerte meg az idei Girot!! 

A szakasz eredménye:

1. David Millar(GBR), Garmin-Cervelo 0:30:13

2. Alex Rasmussen(DEN), HTC-HighRoad +7

3. Alberto Contador(ESP), Saxo Bank-SunGard +36

4. Richie Porte(AUS), Saxo Bank-SunGard +43

5. Yaroslav Popovych(UKR), Team RadioShack +55

Őket követte Van Emden, Cameron Meyer, Gretsch, Machado és Sivtsov, egy percen fölüli hátránnyal. Nibali 11., Scarponi 17. lett.

A Giro d'Italia végeredménye 2011-ben!:

1. Alberto Contador Velasco(ESP), Saxo Bank SunGard 84:05:14

2. Michele Scarponi(ITA), Lampre-ISD +6'10

3. Vincenzo Nibali(ITA), Liquigas-Cannondale +6'56

4. John Gadret(FRA), AG2R La Mondiale +10'04

5. Joaquin Rodriguez Oliver(ESP), Team Katusha +11'05

6. Roman Kreuziger(CZE), Pro Team Astana +11'28

7. Jose Rujano Guillen(VEN), Androni-Giocattoli +12'12

8. Denis Menchov(RUS), Geox-TMC +12'18

9. Steven Kruiswijk(NED), Rabobank +13'51

10. Kanstantin Sivtsov(BLR), HTC-HighRoad +14'10

A piros(pont) trikót Contador, a zöld(hegyi) trikót Garzelli, a fehér(legjobb 25 éven alatti) trikót Kreuziger, a csapatversenyt pedig az Astana nyerte. Gratulálunk minden versenyzőnek, és köszönjük figyelmeteket! Reméljük, élveztétek a Giro összefoglalóinkat! Ne feledjétek, lesz értékelés tőlem és írótársaimtól is, egyenkénti értékelés, tehát maradjatok velünk továbbra is!

Végül a győztes, ALBERTO CONTADOR!!!

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://velomania.blog.hu/api/trackback/id/tr632941486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása