Ismertető

Az országút kényelmes utazói az autósok. A mai világban viszont nem szokatlan, hogyha versenykerékpárokat csodálnak az emberek inkább. Ujjonganak, szurkolnak, és szívükbe zárják a pillanatot, mikor elhaladnak a fáradhatatlan harcosok, az országúti kerekesek. Hálát kell adni az égnek, hogy rengeteg versenyen keresztül követhetjük a pályafutásukat, és a média is segít ebben nekünk. Én, nem olyan régen kezdtem el a televízión keresztül figyelni őket, rögtön megszerettem a sportot, és a túlbuzgóságommal szeretnék egy értékes helyet adni azoknak, kiknek nem fér bele, hogy kövessék a mindennapi versenyeket. Remélem, hogy meg fogja érni, nektek, kedves látogatóimnak a munkálkodásom.

A Facebookon

2011.08.02. 22:18 Ullerde

Tour de Pologne - 3. szakasz összefoglaló

A mai nap viszonylag rövid 135,7 km-ert kellett megtennie a fiúknak Będzin és Katowice között a végén pedig a szokásoknak megfelelően egy körpályán volt a befutó.

A szakasz sémája is hasonló volt az elmúlt két napéhoz, ezúttal egy 5 fős szökevénycsoport szökött meg Będzin után Lukasz Bodnar (CCC Polsat), Arkimedes Arguelyes (Katusha), Daniel Sesma (Euskaltel), Gianluca Maggiore (Ceramina Flaminia) és Piotr Gawronski (Lengyel válogatott) ment rá a napi hegyi hajrákra és sprintekre. Legnagyobb előnyük 5 perc volt a nap során, ám a szökést végül a mezőny az utolsó előtti körben befogta. Ekkor márcsak Bodnar volt egyedül az élen, de az Omega Lotto által vezetett főmezőny őt is bekebelezte.

Így az utolsó körre nem maradt más mint a sprinterek felvezető embereinek a munkája, a legjobb helyzetbe hozni versenyzőiket. Az utolsó kilométereken nem igazán volt domináns csapat, hol a Lottosok, hol a Leopardosok, hol pedig a Vacansoleilesek áltak a mezőny élén. A hajrát végül Degenkolb nyitotta meg, mint kiderült korainak bizonyult, a mögötte helyezkedő Kittel könnyedén bújt ki és nyerte meg ismét fölényesen a verseny és saját maga 3. szakaszát. Mögötte Feillu jött a 2. helyen, a 3. meglepetésre a Saxo dán versenyzője Jörgensen végzett, aki előtt épphogy betudta lökni a kerékpárját a Vacansoleil franciája.


A szakasz végeredménye:

1 Marcel Kittel (Ger) Skil - Shimano 3:09:29  
2 Romain Feillu (Fra) Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team    
3 Jonas Aaen Jörgensen (Den) Saxo Bank Sungard    
4 Giacomo Nizzolo (Ita) Leopard Trek    
5 Adam Blythe (GBr) Omega Pharma-Lotto    
6 Alexander Kristoff (Nor) BMC Racing Team    
7 Tom Boonen (Bel) Quickstep Cycling Team    
8 Marco Marcato (Ita) Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team    
9 John Degenkolb (Ger) HTC-Highroad    
10 Michael Matthews (Aus) Rabobank Cycling Team


Összetett:

1 Marcel Kittel (Ger) Skil - Shimano 8:55:00  
2 Adrian Kurek (Pol) Poland 0:00:17  
3 Gianluca Maggiore (Ita) De Rosa - Ceramica Flaminia 0:00:22  
4 Romain Feillu (Fra) Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team 0:00:24  
5 Heinrich Haussler (Aus) Team Garmin-Cervelo    
6 Alexander Kristoff (Nor) BMC Racing Team    
7 Bartlomiej Matysiak (Pol) CCC Polsat Polkowice 0:00:25  
8 Francesco Chicchi (Ita) Quickstep Cycling Team 0:00:26  
9 Jonas Aaen Jörgensen (Den) Saxo Bank Sungard    
10 Fabio Piscopiello (Ita) De Rosa - Ceramica Flaminia
 

Holnap az első nehezebb szakasz vár a mezőnyre Oswiecim - Cieszyn között 177 kilométer, három darab első kategoriás, majd a végén a körözgetéskor pedig 3szor egy kisebb emelkedő. Nagy kérdés lesz, hogy az eddig remeklő Marcel Kittel vajon megtudja-e tartani a sárga trikót.

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://velomania.blog.hu/api/trackback/id/tr243121436

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása