Ismertető

Az országút kényelmes utazói az autósok. A mai világban viszont nem szokatlan, hogyha versenykerékpárokat csodálnak az emberek inkább. Ujjonganak, szurkolnak, és szívükbe zárják a pillanatot, mikor elhaladnak a fáradhatatlan harcosok, az országúti kerekesek. Hálát kell adni az égnek, hogy rengeteg versenyen keresztül követhetjük a pályafutásukat, és a média is segít ebben nekünk. Én, nem olyan régen kezdtem el a televízión keresztül figyelni őket, rögtön megszerettem a sportot, és a túlbuzgóságommal szeretnék egy értékes helyet adni azoknak, kiknek nem fér bele, hogy kövessék a mindennapi versenyeket. Remélem, hogy meg fogja érni, nektek, kedves látogatóimnak a munkálkodásom.

A Facebookon

2011.08.09. 20:13 velominator

Eneco Tour 2011 - 1. szakasz - Összefoglaló

A mai napon egy 192,1 km hosszú szakaszt kellett teljesíteniük a kerékpárosoknak. Igazából, a szakasz előtt, megnézve a profilt nem mondhattuk azt, hogy nagyon izgalmas lesz a mai etap. Egy mezőnyhajrá legtöbbször ugyanolyan. Azért az óceán közelsége miatt az erős szelek nehezebbé tették a kerékpáron maradást. Mivel Boasson Hagen jó sprinter, ezért Phinney első helye veszélyben volt, mert az időjóváírással akár meg is előzhette volna a norvég az amerikait.

Szinte azonnal támadást indítottak páran, majd a vállalkozó szellemű bicikliseknek 30 km megtétele után már sikerült előnyt kovácsolni. Fouchard (Cofidis), De Gendt (Vacansoleil), Feng (Skil-Shimano), Neiriynck (Topsport Vlaanderen), Debusschere (Omega Pharma-Lotto) és Trentin (Quick Step) 7 perces előnnyel is rendelkezett, miközben De Gendt az első két részhajrára ment rá. Ám az olykor erősebb szél még a szökevényéknek sem kedvezett, így csökkent lassan az előnyük. A BMC-nél elől dolgoztak Phinney-ért és a Garmin illetve a Team Sky is előreküldött egy-egy tempómenőt. Őrizték a fehér trikóst mint a hímes tojást, azonban a sorsot ők sem tudják irányítani. Phinney defektet kapott 20 km-rel a vége előtt. Megállt és kicserélték neki a hátsó kereket. Az egyetlen gond az volt, hogy nem állt meg hozzá egy csapattárs sem. Végül mégis felért a főmezőnyre, mert akadt egy segítője később. A 6 szökevényből aztán 4 lett és mikor már csak 15 km volt hátra, akkor Fouchard megpróbált egyedül hazaérni. Hamarosan mindenkit utolért a mezőny. Az utolsó 10 km-en a Rabobank vonata ment előre és sokáig úgy tűnt, hogy nagyon kontrollálják a versenyt és minden ideális lesz a sprinterüknek Bosnak, aki a múlt héten a Dán Körversenyen szakaszt tudott nyerni. Aztán visszaestek a Rabobank emberei. Tulajdonképpen nem lehet tudni, hogy mennyire befolyásolta a szakasz végeredményt a kb. 1 km-es táblánál történő bukás, de azért nem sokan maradtak elől a hajrára. A fehér trikós Phinney hosszú hajrát nyitott, ez volt az egyetlen esélye. Boasson Hagen kicsit lassan reagált erre. Ezután megkezdődött az igazi sprint, jött Farrar, Greipel, Boasson Hagen, Galimzyanov és még sokan mások. Nagyon gyors volt Galimzyanov, úgy tűnt egy pillanatra, hogy ő lehet a napi győztes, ám Greipel észrevétlenül bújt ki és sebesen megelőzött mindenkit. Farrar "csak" 3. lett, Bos végül pedig 4. Az ötödik helyet Veelers szerezte meg. Phinney 7. lett, csak 1 helyezéssel ért be előbb a norvég. Így az amerikai megtartotta a fehér trikót.

A mai napon az orosz Denis Galimzyanov teljesítményét emelem ki. Szerintem nagyon jól sprintelt a Katusha sprintere, majdnem megnyerte a szakaszt. Az orosz még így is boldog lehet szerintem, Farrart maga mögé utasította. Greipel jó formában, láthattuk is a Touron, ezért nem őt emeltem ki. Mindenesetre ügyes megmozdulás volt a Katushából.

A szakasz eredménye:

1André Greipel (Ger) Omega Pharma-Lotto4:21:20 
2Denis Galimzyanov (Rus) Katusha Team  
3Tyler Farrar (USA) Team Garmin-Cervelo  
4Theo Bos (Ned) Rabobank Cycling Team  
5Tom Veelers (Ned) Skil - Shimano  
6Edvald Boasson Hagen (Nor) Sky Procycling  
7Taylor Phinney (USA) BMC Racing Team  
8Mirko Selvaggi (Ita) Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team  
9Gerald Ciolek (Ger) Quickstep Cycling Team  
10Grega Bole (Slo) Lampre - ISD

Az összetett állása:

1Taylor Phinney (USA) BMC Racing Team4:28:17 
2Edvald Boasson Hagen (Nor) Sky Procycling0:00:07 
3David Millar (GBr) Team Garmin-Cervelo0:00:08 
4Alex Rasmussen (Den) HTC-Highroad0:00:09 
5Lars Boom (Ned) Rabobank Cycling Team0:00:10 
6Jos Van Emden (Ned) Rabobank Cycling Team0:00:11 
7Jesse Sergent (NZl) Team RadioShack0:00:12 
8Philippe Gilbert (Bel) Omega Pharma-Lotto0:00:15 
9Geraint Thomas (GBr) Sky Procycling0:00:18 
10Robert Wagner (Ger) Leopard Trek

A pontversenyben és a fiatalok versenyében is Phinney vezet. A csapatversenyben a Rabobank áll az első helyen.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://velomania.blog.hu/api/trackback/id/tr833137959

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása