Ismertető

Az országút kényelmes utazói az autósok. A mai világban viszont nem szokatlan, hogyha versenykerékpárokat csodálnak az emberek inkább. Ujjonganak, szurkolnak, és szívükbe zárják a pillanatot, mikor elhaladnak a fáradhatatlan harcosok, az országúti kerekesek. Hálát kell adni az égnek, hogy rengeteg versenyen keresztül követhetjük a pályafutásukat, és a média is segít ebben nekünk. Én, nem olyan régen kezdtem el a televízión keresztül figyelni őket, rögtön megszerettem a sportot, és a túlbuzgóságommal szeretnék egy értékes helyet adni azoknak, kiknek nem fér bele, hogy kövessék a mindennapi versenyeket. Remélem, hogy meg fogja érni, nektek, kedves látogatóimnak a munkálkodásom.

A Facebookon

2011.08.17. 22:58 Bondi

Vuelta Espana 2011 - Az esélylatolgatás

Már csak pár nap és kezdetét veheti az idei utolsó 3 hetes körverseny. A tavalyihoz hasonlóan nehezen lehetne 1-2 nevet kiemelni, akik közül a győztes kikerülhet. A spanyol körverseny rajtlistáját böngészve és az esélyeseket nézve ez a körverseny lehet a legkiegyensúlyozottabb.

Nézzük is, hogy idén várhatóan kikkel számolhatunk, hogy a dobogóra vagy a legjobb 10-be érjenek.

Vincenzo Nibali:

                  

Nem is kezdhetném mással a felsorolást, mint a címvédővel. A cápa a tavalyi évben robbant be végképp a köztudatba, úgy mint akivel mindig komolyan kell számolni a GT-ken. 2010-ben be kellett ugornia Pellizotti helyére a Giro-n, aki doppingvádak miatt nem tudott elindulni Olaszországban. Remek teljesítményt nyújtva a dobogó 3. fokára állhatott, majd jöhetett a Vuelta. Ezequiel Mosquera-val az utolsó pillanatig nagy harcban volt a végéig a győzelemért, amit végül meg is nyert, ezzel az első GT győzelmét szerezte. Idén ismét jöhetett a Giro-Vuelta kombináció.  Az olasz körversenyen nem tudtak mit kezdeni a bombaformában lévő Contadorral, igaz nem is volt Nibali túl jó formában, de így is meg tudta ismételni tavalyi 3. helyét. Hogy idén mit lehet várni a szicíliaitól? Mind Basso-tól és Nibali-tól is többet várt a közvélemény és saját maguk is. Tavaly a Liquigas uralta a  GT-ket és ehhez képest visszaesett kicsit a teljesítményük, valami nem stimmelt sem Olaszországban sem Franciaországban. Mindenesetre egy dobogós hely most is kinéz neki, de egy újabb győzelemért nagyon meg kéne szenvednie.

Igor Anton:

A tavalyi Vuelta nagy vesztese. Talán a legerősebben érkezett a versenyre a mezőnyből, de egy sajnálatos bukás miatt fel kellett adnia a viadalt. 2011-re a kitűzött célja ismét a Vuelta megnyerése . Az Euskaltel bringása a Giro-n is elindult, ahol megnyerte az egyik legnehezebb szakaszt, a zoncolani befutót. A második hét végéig az összetettben is előkelő helyen volt, de végül a 18. helyen végzett. Mindenesetre az akkori teljesítménye, minden okot megad a bizakodásra, hogy most az egyik fő esélyese legyen a viadalnak.

Joaquim Rodriguez:

A kis spanyol már tavaly is remek formában volt, de a hosszú időfutam elvette az esélyét egy esetleges dobogótól. Idén Ő is elindult a Giro-n, ahol a második hétre remek formába lendült és az összetett 5. helyét szerezte meg. Majd ez a forma a Dauphine Libere-ig kitartott, itt 2 szakaszt megnyerve az 5. helyet szerezte meg az összetettben. Majd jöhetett a felkészülés a Vuelta-ra. Melynek a felkészülési versenyét, a Vuelta Burgos-t meg is nyerte. Az idei versenyen minden esélye megvan arra, hogy a dobogóra állhasson, ha egy kicsit össze tudná szedni magát az időfutamra, akkor még bármi kisülhetne neki, ami egy kicsit kedvez neki ebből a szempontból, hogy a hosszú és egyben utolsó időfutam a 10. szakaszon lesz.

Michele Scarponi:

Az olasz igazi későn érő típusnak mondható, hiszen idén 31 évesen sikerült életében először dobogóra állnia a Giro-n. A tavasszal is remek formában lévő olasznál kérdéses, hogy mennyire tud ismét formába lendülni, hiszen február óta ahol elindult ott dobogó környéki helyen szerepelt mindig. A Giro után jöhetett egy kis pihenés, majd felkészülés a Vuelta-ra. A lengyel körversenyt választotta felkészülési versenyének, de ezt nem fejezte be.

Dennis Menchov:

Az orosz 2010-ben még dobogóra állhatott a Tour de France-n, idén ezt nem ismételhette meg, mivel a Geox csapatába igazolt, akiket nem hívtak meg Franciaországba. Így maradt az orosznak a Giro és a Vuelta. A Giro-t 2 évvel ezelőtt megnyerte, de idén már nem nevezhettük győzelemre esélyesnek. Nem sokat mutatva magából a 8. helyen végzett, az igazán meglepő viszont, hogy az utolsó időfutamon nem tudott maradandót alkotni. Most jöhet a Vuelta, amit korábban 2 ízben is megnyert.  Ő is indult Burgosban, ahol elég jól mozgott, így akár még egy jobb helyezés is kinézhet neki az olasz 8. helynél.

Jurgen Van den Broeck:

A belga nevét aligha olvashatnánk most itt ha minden tervszerűen haladt volna a Tour de France-n. A Criterium de Dauphine-n megszerezte profi pályafutásának első győzelmét és igazán jó formában kezdhette meg a Tour-t, de nem igazán kaptunk képet arról, hogy mire lett volna képes, mert ideje korán fel kellett adnia a versenyt egy bukás miatti törés miatt. Végül úgy döntött, hogy elindul a spanyol körversenyen. Nála is az lehet a kérdés, hogy mennyire tudott regenerálódni a sérülése után. Tavaly Frank Schleck hasonló körülmények miatt indult el a Vuelta-n, ahol az 5. lett. Így ha neki is jó orvosi segítsége volt a Tour után, akkor ott lehet a legjobbak között.

Bradley Wiggins:

A helyzet gyakorlatilag ugyan az, mint a belga Van den Broeck-nél, azzal a különbséggel, hogy Van den Broeck-nél nagyobb esélyt látok a jó szereplésre, mint az angolnál. Remek erőben érkezett a Tour-ra, hogy megismételje a 2009-es teljesítményét amire minden lehetősége meglett volna, de nála is közbeszólt egy bukás. A legnagyobb kérdés, hogy mennyire tud odakoncentrálni a hegyeken, az ő számára hátrány lehet, hogy ez nem a Tour lesz, a hegyeken itt nem lesz egymásra nézegetés.

Andreas Klöden:

A Tour de France 3. szenvedő alanya. Az idei évben gyakorlatilag újjászületett és rég nem látott formát mutatott tavasszal, másodikként végzett a Paris-Nice versenyen és megnyerte a Vuelta al Pais Vasco-t-. Franciaországban  az egyik vezetője lett volna a RadioShacknak, de a csapatot hatalmas szerencsétlenség sújtotta és az ötödik számú Zubeldia avanzsált elő az elsőszámú emberré, aki még így is a 16 helyen végzett. Bruyneel biztosan kitalálta a megfelelő edzést Andreas-nak, hogy jó formában érkezhessen a Vuelta-ra.

 

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://velomania.blog.hu/api/trackback/id/tr293161395

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

varivanda 2011.08.18. 17:55:00

Én Cobonak drukkolok, bár őt azért fizetik, hogy segítse Sastrét és Mencsovot. Remélem, hogy a sok segítés közben azért begyűjt egy szép szakaszgyőzelmet, és egy top tizes összetett helyezést, mint két éve.

velominator 2011.08.19. 10:18:46

Én is remélem, hogy jó lesz Cobo! Régebben még az egyik kedvencem volt, a Saunier-Duvalos korszakában...
süti beállítások módosítása