Ismertető

Az országút kényelmes utazói az autósok. A mai világban viszont nem szokatlan, hogyha versenykerékpárokat csodálnak az emberek inkább. Ujjonganak, szurkolnak, és szívükbe zárják a pillanatot, mikor elhaladnak a fáradhatatlan harcosok, az országúti kerekesek. Hálát kell adni az égnek, hogy rengeteg versenyen keresztül követhetjük a pályafutásukat, és a média is segít ebben nekünk. Én, nem olyan régen kezdtem el a televízión keresztül figyelni őket, rögtön megszerettem a sportot, és a túlbuzgóságommal szeretnék egy értékes helyet adni azoknak, kiknek nem fér bele, hogy kövessék a mindennapi versenyeket. Remélem, hogy meg fogja érni, nektek, kedves látogatóimnak a munkálkodásom.

A Facebookon

2011.08.22. 18:58 velominator

Vattenfall Cyclassics 2011 (A hamburgi klasszikus) - Összefoglaló

A mai napon rendezték meg Németországban a híres és közkedvelt egynapos klasszikust Hamburgban. Ugyan az előrehozott Vuelta miatt árnyék vetült rá csöppet, mégis voltak páran, akik ezt a versenyt nézték élőben. Tulajdonképpen a résztvevők között volt a legtöbb sprinter, aki a Tour-on versenyzett, de a Vueltát már nem vállalták be. Szóval Greipel, Boasson Hagen, Bozic, Rojas és még folytathatnám a sort a többi jó versenyzővel. Inkább röviden és a lényeges momentumokat kiemelve írom le, hogy mi történt Hamburgban.

A verseny távja nem változott, lévén, mert klasszikus. A keménysége is természetesen a megszokott, megismert volt. A legnagyobb nehézséget a Waseberg okozza általában a maga 15%-os meredekségével. Kellemes időben rajtoltak el a "srácok", és már az első hegyen meglépett pár biciklis, név szerint Bak (HTC), Barta (Team NetApp), Brutt (Katusha), De Gendt (Vacansoleil) és Sesma (Euskaltel). Ők öten három percen felüli előnyt harcoltak ki, de Sesma nem bírta a tempót sokáig, így ő a mezőnybe "visszacsurgott". A szökevényeket rövid pórázon tartották a sprinterek csapatai, aztán a Waseberg kemény emelkedője jelentette a szökés végét. Ugyanis először Barta, majd De Gendt és végül Bak adta meg magát. Igen, van olyan emelkedő, amit csak a legjobb hegyimenők bírnak, bár még ők is megküzdenének vele. Brutt egyedül maradt, még ő benne volt némi erő, azonban a szétszakadozott mezőny befogta. Ezután 9 bringás volt az élen, Brutt mellett Tjallingi (Rabobank), Alan Perez (Euskaltel), Roelandts (Omega-Pharma Lotto), Trentin (QuickStep) és még mások. De a mezőny összezárt az élen lévőkkel. Még egy utolsó támadást kellett leverniük azoknak, akik sprintelni akartak. Devenyns-t sikerült megfogni és kb. 30 kerekes maradt elől a sprintre. A nagy meglepetés az volt, hogy Greipel és McEwen hátul volt, távol a mézes madzagtól. Ugyan hátul a leszakadt mezőny zárkózott fel, nem sikerült nekik. Ezt a Team Sky vonata biztosította és köszönhetően a munkájuknak és Thomas jó felvezetésének Boasson Hagen lesprintelte Cioleket és Bozicot.

A verseny eredménye:

1Edvald Boasson Hagen (Nor) Sky Procycling4:49:40 
2Gerald Ciolek (Ger) Quickstep Cycling Team  
3Borut Bozic (Slo) Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team  
4Simone Ponzi (Ita) Liquigas-Cannondale  
5Jose Joaquin Rojas Gil (Spa) Movistar Team  
6Jurgen Roelandts (Bel) Omega Pharma-Lotto  
7Simon Clarke (Aus) Pro Team Astana  
8Manuel Antonio Leal Cardoso (Por) Team RadioShack  
9Grega Bole (Slo) Lampre - ISD  
10Michel Kreder (Ned) Team Garmin-Cervelo 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://velomania.blog.hu/api/trackback/id/tr593171684

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása