Ismertető

Az országút kényelmes utazói az autósok. A mai világban viszont nem szokatlan, hogyha versenykerékpárokat csodálnak az emberek inkább. Ujjonganak, szurkolnak, és szívükbe zárják a pillanatot, mikor elhaladnak a fáradhatatlan harcosok, az országúti kerekesek. Hálát kell adni az égnek, hogy rengeteg versenyen keresztül követhetjük a pályafutásukat, és a média is segít ebben nekünk. Én, nem olyan régen kezdtem el a televízión keresztül figyelni őket, rögtön megszerettem a sportot, és a túlbuzgóságommal szeretnék egy értékes helyet adni azoknak, kiknek nem fér bele, hogy kövessék a mindennapi versenyeket. Remélem, hogy meg fogja érni, nektek, kedves látogatóimnak a munkálkodásom.

A Facebookon

2011.08.23. 18:56 bendzsi98

Vuelta a Espana 2011-4.szakasz összefoglaló

 Ma rendezték az idei spanyol körverseny első hegyi befutós szakaszát. A kerekesekre 172 km, és két pokoli nehéz hegy várt. Ám ez nem volt minden, hisz újra közbeszólt az időjárás, megint több, 30 fokot mutatott a hőmérő. Lássuk, mi történt! 

Korán megszökött 7 versenyző, azaz Rohregger(Leopard), Bagot(Cofidis), Bonnafond(AG2R), Busche(RadioShack), Vorganov(Katyusa), Toribio(Andalucía) és De Kort(Skil). Az első hegy 21 km hosszú volt, átlagban 5 %-os és 2040 m-re mentek föl. A hegyre már összerázódott a szökevénysor, és 2:40-es előnnyel tekerhettek fölfelé. Végül a hegytetőre már 7:20-as előnnyel ért föl a csoport. De Kort nyerte a hajrát, Vorganov és Rohregger előtt. Ezek után a szokásos rend következett: a szökevények dolgoztak elől, míg hátul a Movistar dolgozott Lastrasnak. Cavendish feladta a versenyt, a hegyre hivatkozva, hogy nem bírja majd. Készülhet a VB-re. Közben a részhajrát Rohregger nyerte Toribio és Bonnafond előtt. 50 km-rel a vége előtt, amikor a 3.kategóriás emelkedő megkezdődött, 7:20 volt az előny, tehát tartották. Ezután egyre fogyott a különbség, a Rabobanknak köszönhetően. 30-cal a vége előtt 5:30 volt már csak. A Sierra Nevada lábánál csupán 3 perc volt az előny. A kemény hegy átlagban 5.7 %-os, és 2112 m-en fejeződött be. Klöden és Lastras már rögtön leszakadtak. Tehát várható volt, hogy elveszti a spanyol a trikót. Előbb Majka(nem a valósághős), majd Nibali támadott, sikertelenül. 9-cel a vége előtt 1:17 volt az előny. A helyenként 10%-os hegyen sok mindenki megrogyott, és leszakadt, például nagy meglepetésre Igor Anton is. Végül 1 percet kapott. 7 km-rel a vége előtt végül Kiserlovski és Sörensen támadott, sikeresen. Közben befogta a szökevényeket a Liquigasosok vezette peloton. Kiserlovski lemaradt, míg Sörensen mellé fölért Dani Moreno. A két srác nagyon jó tempót ment, és nem is tudták őket befogni. Végül a spanyol lesprintelte a dánt, és megnyerte a szakaszt! A 3.helyre Dan Martin jött be. Az esélyesek(kivéve Antont) mind megjöttek a főmezőnnyel. Lastras elveszítette a pirosat. Chavanel vette át a vezetést, Moreno és Fuglsang előtt. 

A szakasz eredménye:

1 Daniel Moreno Fernandez (Spa) Katusha 4:51:53

2 Chris Anker Sørensen (Den) Saxo Bank Sungard + 0:03

3 Daniel Martin (Irl) Garmin-Cervelo + 0:11

4 Joaquím Rodríguez Oliver (Spa) Katusha s.t.

5 Przemyslaw Niemiec (Pol) Lampre - ISD s.t.

6 Sergey Lagutin (Uzb) Vacansoleil-DCM s.t.

7 Jurgen Van Den Broeck (Bel) Omega Pharma-Lotto s.t.

8 Wout Poels (Ned) Vacansoleil-DCM s.t.

9 Michele Scarponi (Ita) Lampre - ISD s.t.

10 Bauke Mollema (Ned) Rabobank s.t.

Az összetett állása:

1. Chavanel 13:19:09

2. Moreno +43

3. Fuglsang +49

4. Monfort s.t.

5. Nibali + 53

6. Sivtsov +58

7. Kessiakoff +59

8. Pardilla +1'03

9. Bruseghin s.t.

10. Seeldrayers +1'04

Holnap egy 187 km hosszú, dombos szakasz következik, egy Jaeni befutóval. Esélyes lehet Dan Martin, Gasparotto, Sagan és a jó dombos menők is, de akár egy szökevénycsoport is hazaérhet.




Végül a vezető Sylvain Chavanel:

 

   

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://velomania.blog.hu/api/trackback/id/tr423174189

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása