Ismertető

Az országút kényelmes utazói az autósok. A mai világban viszont nem szokatlan, hogyha versenykerékpárokat csodálnak az emberek inkább. Ujjonganak, szurkolnak, és szívükbe zárják a pillanatot, mikor elhaladnak a fáradhatatlan harcosok, az országúti kerekesek. Hálát kell adni az égnek, hogy rengeteg versenyen keresztül követhetjük a pályafutásukat, és a média is segít ebben nekünk. Én, nem olyan régen kezdtem el a televízión keresztül figyelni őket, rögtön megszerettem a sportot, és a túlbuzgóságommal szeretnék egy értékes helyet adni azoknak, kiknek nem fér bele, hogy kövessék a mindennapi versenyeket. Remélem, hogy meg fogja érni, nektek, kedves látogatóimnak a munkálkodásom.

A Facebookon

2011.08.24. 18:04 bendzsi98

Vuelta a Espana 2011-5.szakasz összefoglaló

 Ma egy 187 km hosszú, dombos szakasz várt a mezőnyre, egy kemény, emelkedős befutóval. Sierra Nevadából indultak, és Valdepenas de Jaenben volt a cél. Az etapot 2 2. kategóriás hegy tarkította, mindkétszer az Alto de Valdepenast mászták meg. Nézzük, mi történt!

Ma is volt egy szökevénycsoport, sok sikertelen próbálkozás után ők szöktek el: Sagan(Liquigas), Fröhlinger(Skil), Malacarne(Quick Step), Palomares(Andalucía), Madrazo(Movistar), Taaramae(Cofidis), Slagter(Rabobank) és Albasini(HighRoad). Az első hegyihajrát Taaramae nyerte, míg a részhajrát Malacarne. A mezőnyben Garcia Acosta(Movistar) bukott, és kórházba szállították. Nem sérült meg komolyabban, de bevitték megfigyelésre. A szökevények igazán nem tudtak ellépni, csupán másfél perc körül volt az előnyük. Ezek után a jól megszokott képlet következett: dolgoztak a szökevények, míg a Katyusa diktálta a mezőnyben a tempót, Roddriguez szakaszt szeretett volna nyerni ma. Azonban 100 km-rel a rajt után, Albasini ellépett a szökevénycsoportból, és egyedül dolgozott. 1'50-re is elment a pelotontól. Majd 50-nel a vége előtt Madrazo és Fröhlinger csatlakozott a svájcihoz. A többieket befogták. A második részhajrát a HighRoados nyerte. Ezek után csak fogyott az előny, és 25 km-rel a vége előtt érték utol őket. A második hegy lábánál kezdte el diktálni a tempót a Liquigas. Előbb Dyachenko támadott(utolérték), majd Moncoutie próbálkozott, sikerrel! A franciának a hegytetőn már fél perc előnye volt, nyerte is a hajrát. Egy kis lejtmenetet követően pedig jött az utolsó kilométer, ami keményen emelkedett. Kb. 800 m-rel a vége előtt érték utol Moncoutiét. Az alaposan megfogyatkozott mezőnyből Rodriguez, Moreno, Nibali és Poels támadott, Nibalit utolérték, azonban a többieket nem tudták befogni. Rodriguez ellépett, és simán nyerte a szakaszt! 2. lett Poels, míg 3. Moreno. A mezőnyhajrát Mollema nyerte. Chavanel 31 mp-t kapott Rodrigueztől, de megtartotta a vezetést az összetettben. 

A szakasz eredménye: 

 

1  Joaquin Rodriguez Oliver (Spa) Katusha      4:42:52
2  Wout Poels (Ned) Vacansoleil-DCM Pro         + 0:04
3  Daniel Moreno Fernandez (Spa) Katusha        + 0:05
4  Bauke Mollema (Ned) Rabobank                 + 0:07
5  Michele Scarponi (Ita) Lampre - ISD          + 0:08
6  Haimar Zubeldia Agirre (Spa) RadioShack      
7  Jakob Fuglsang (Den) Leopard Trek 
8  Nicolas Roche (Irl) AG2R La Mondiale 
9  Jurgen Van Den Broeck (Bel) Omega Pharma-Lotto
10 Fredrik Kessiakoff (Swe) Pro Astana

Az összetett állása:
 
1  Sylvain Chavanel (Fra) Quickstep             18:02:34
2  Daniel Moreno Fernandez (Spa) Katusha          + 0:09
3  Joaquin Rodriguez Oliver (Spa) Katusha         + 0:23
4  Jakob Fuglsang (Den) Leopard Trek              + 0:26
5  Vincenzo Nibali (Ita) Liquigas-Cannondale      + 0:33
6  Fredrik Kessiakoff (Swe) Astana                + 0:36
7  Maxime Monfort (Bel) Leopard Trek              + 0:38
8  Sergio Pardilla Belllón (Spa) Movistar         + 0:43
9  Jurgen Van Den Broeck (Bel) Omega Pharma-Lotto + 0:44
10 Marzio Bruseghin (Ita) Movistar                + 0:52

Tehát így áll az összetett 5 szakasz után. Holnap egy 197 km hosszú szakasz lesz, Cordobai befutóval. (A betűtípus-változásért elnézést kérek!)  

Végül a vezető Chavanel:

 

1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://velomania.blog.hu/api/trackback/id/tr253177755

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ullerde 2011.08.25. 14:14:58

García Acosta feladásához annyi érdekesség, hogy zsinórben ez volt a jó öreg Talpasnak a 15. Vueltája és elvileg a búcsúversenye is :(
süti beállítások módosítása