Ismertető

Az országút kényelmes utazói az autósok. A mai világban viszont nem szokatlan, hogyha versenykerékpárokat csodálnak az emberek inkább. Ujjonganak, szurkolnak, és szívükbe zárják a pillanatot, mikor elhaladnak a fáradhatatlan harcosok, az országúti kerekesek. Hálát kell adni az égnek, hogy rengeteg versenyen keresztül követhetjük a pályafutásukat, és a média is segít ebben nekünk. Én, nem olyan régen kezdtem el a televízión keresztül figyelni őket, rögtön megszerettem a sportot, és a túlbuzgóságommal szeretnék egy értékes helyet adni azoknak, kiknek nem fér bele, hogy kövessék a mindennapi versenyeket. Remélem, hogy meg fogja érni, nektek, kedves látogatóimnak a munkálkodásom.

A Facebookon

2011.08.26. 20:25 bendzsi98

Vuelta a Espana 2011- 7.szakasz összefoglaló

 Ma egy 187 km-es, teljesen sík szakasz várt a mezőnyre, Almadén és Talavera de la Reina között. Egy mezőnyhajrára volt a legnagyobb esély, így is lett, egy gubanccal megspékelve. Lássuk, mi történt a mai napon!

Ma egy 4 tagú csoport lépett el a mezőnytől: Houanard(AG2R), Cabello(Andalucía), Fouachard(Cofidis), valamint Mate(Cofidis). 30 km-rel a rajt után már 8 perc előnyük volt. A melegben a Garmin valamint a Skil diktálta a tempót a mezőnyben. Azonban alaposan visszaesett az előny, 50 km-rel a rajt után már "csak" 4:45 volt. Ez jó ideig így is maradt. Az első részhajrát Cabello nyerte. A szakasz nagy része unalmasan telt, nem történt semmi érdemleges, hacsak az nem, hogy egyfolytában fogyott a szökevényboly előnye. Aztán 30 km-rel a vége előtt Van Avermaet, Cataldo, Poels és Pidgornyy esett egyet, de tudtak tovább menni. Azonban néhányan hátul maradtak, pl. Taaramae majdnem 7 percet kapott. A második részhajrát Houanard nyerte. Ekkor már csak 1 perc körül volt az előny. Mate betámadott, majd Fouchard, azonban mindkettőjüket utolérték, utóbbit 7 km-rel a vége előtt. Tehát együtt volt ekkor a mezőny. Több csapat is dolgozott sprinterének. A Rabo, a Leopard, a Sky, a Skil, és a HighRoad is. 1 km-rel a vége előtt Fischer állt előre dolgozni Farrarnak. Kittel is helyezkedett. Jó sprint lehetett volna, ha 500 méterrel a vége előtt nem történik egy esemény. Farrar nekiment Golasnak, elestek, és a háromnegyed mezőny vagy elesett, vagy megálltak. Golas valószínűleg elvesztette néhány fogát, Farrar is megütötte magát.

Az esésről és a befutóról videót találtok itt: 
http://www.cyclingfever.com/video.html?detp=view&video_idd=NDcxMA== 

Elől maradtak gyakorlatilag 5-en, közülük pedig Kittel örülhetett élete első GT szakaszgyőzelméhez! A német szuperzseni Sagant valamint Freirét előzte meg. 4. lett Bennati, míg 5. Mondory.

Eredmények: 

1. Marcel Kittel(GER), Skil-Shimano 4:47:59

2. Peter Sagan(SVK), Liquigas-Cannondale s.t.

3. Oscar Freire Gomez(ESP), Rabobank s.t.

4. Daniele Bennati(ITA), Leopard-Trek s.t.

5. Lloyd Mondory(FRA), AG2R s.t.

6. Juan José Haedo(ARG), Saxo Bank s.t.

7. Tom Veelers(NED), Skil-Shimano s.t.

8. Alessandro Petacchi(ITA), Lampre-ISD s.t.

9. Enrico Gasparotto(ITA), Astana s.t.

10. Leigh Howard(AUS), HTC-HighRoad s.t.

Az összetett nem változott. Holnap egy hegyi szakasz következik, Escoriali befutóval. Sok esélyes lehet.

Végül az összetettben vezető Chavanel:

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://velomania.blog.hu/api/trackback/id/tr343182718

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása