Ismertető

Az országút kényelmes utazói az autósok. A mai világban viszont nem szokatlan, hogyha versenykerékpárokat csodálnak az emberek inkább. Ujjonganak, szurkolnak, és szívükbe zárják a pillanatot, mikor elhaladnak a fáradhatatlan harcosok, az országúti kerekesek. Hálát kell adni az égnek, hogy rengeteg versenyen keresztül követhetjük a pályafutásukat, és a média is segít ebben nekünk. Én, nem olyan régen kezdtem el a televízión keresztül figyelni őket, rögtön megszerettem a sportot, és a túlbuzgóságommal szeretnék egy értékes helyet adni azoknak, kiknek nem fér bele, hogy kövessék a mindennapi versenyeket. Remélem, hogy meg fogja érni, nektek, kedves látogatóimnak a munkálkodásom.

A Facebookon

2011.08.03. 20:57 velonso

Tour de Pologne - 4. szakasz összefoglaló

A Lengyel Körverseny 4. napján, ha szabad ilyet mondani (és ezúton is elnézést kérek Marcel Kitteltől) végre elkezdődött az igazi verseny, ugyanis ma már 3 komolyabb, első kategóriás emelkedő (ezek egyébként 700-800 méter között voltak), illetve a szokásos körpálya Cieszynben is érdekesebbnek ígérkezett. Na nem csak azért, mert körözgetés közben Csehországba is átmentek, hanem mert itt már azért volt egy kisebb emelkedő a pályán, illetve Cieszyn belvárosában a befutóhoz is emelkedő és kockaköves út vezetett, meg kell hagyni, a szervezők nagyon jól kitalálták ezt a kört.

A szakasz elején egy háromfős csoport; Chad Beyer (BMC), Federico Rocchetti (De Rosa - Ceramica Flaminia) és a hegyi összetettben vezető Bartolomiej Matysiak (CCC Polsat) lépett meg a mezőnytől , hozzájuk pedig egy kicsivel később még fel tudott érni a lengyel válogatott színeiben tekerő Kamil Gardek. Ugyan volt 7 perc előnyük is, de a mezőny a hegyek között ebből viszonylag gyorsan visszajött egy kb. 2 perces távolságra. Az elöl lévők között eközben persze folyt a különverseny a hegyi hajrákért, az első kettőt megnyerte Matysiak, és bár a harmadikon leszakadt Beyer mögött, de így is elcsípte még a 2. helyet, aminek köszönhetően most már magabiztos előnnyel vezeti a hegyi összetettet. A mezőny viszont még ezen az emelkedőn utolért a szétszakadó szökevénycsoportból 3 versenyzőt, csak Beyer tudott elöl maradni, igaz ő is csak fél perc körüli előnnyel. Sokáig nem tartott a magánya, ugyanis már lefelé menet csatlakozott hozzá a moldáv bajnok Pliuschin a Katushából, aki mögé Beyer már csak leginkább beállni tudott, mivel jóval fáradtabb volt már ekkor. 20 kilométerrel a vége előtt, amikor beérkeztek a körpályára a rövid emelkedőn le is szakadt tőle és utolérte a mezőny, az egy másik kérdés hogy a moldáv versenyző is így járt valamivel később. 16 kilométerrel a vége előtt támadott az astanás Simon Clarke, de nagy előnyt ős sem tudott szerezni, az utolsó körre őt is megfogták. A mezőnyben eközben folyamatosan voltak kisebb próbálkozások, nagy volt a tempó, aminek következtében több részre szakadt a sor. Az utolsó kört aztán már a Liquigas uralta, még Nibali is előrejött az emelkedőn meghúzni a sort, nagyon jól előkészítették a szakaszt Sagannak, aki ahogy várható volt, a végén a cél előtti rövid emelkedőn támadott és az őt követőkhöz képest külön idővel megérkezve magabiztosan megnyerte a szakaszt és mivel Kittel leszakadt a hegyeken át is vette a sárga trikót. A 2. helyet a címvédő Daniel Martin szerezte meg a 3. helyre pedig az a Marcato érkezett meg, aki tavaly itt „elszámolta a köröket” (1 körrel a vége előtt ő volt elöl és azt hitte, hogy már a befutó következik). Az összetettben Sagant Marcato és Romain Feillu követik, a 4. helyen pedig Daniel Martin áll.

Mivel Kittel ma nem szerzett pontot Feillu egy 9. hellyel átvette tőle a zöld trikót, a csapatversenyben pedig a Vacansoleil vezet. A részhajrákért járó trikó viszont maradt Adrian Kureknél.

 A szakasz végeredménye:

1Peter Sagan (Svk) Liquigas-Cannondale4:21:15 
2Daniel Martin (Irl) Team Garmin-Cervelo0:00:03 
3Marco Marcato (Ita) Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team  
4Paul Martens (Ger) Rabobank Cycling Team  
5Fabian Wegmann (Ger) Leopard Trek  
6Manuel Antonio Leal Cardoso (Por) Team RadioShack  
7Jan Bakelandts (Bel) Omega Pharma-Lotto  
8Enrico Gasparotto (Ita) Pro Team Astana  
9Romain Feillu (Fra) Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team  
10Sergey Lagutin (Uzb) Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team

 

Az összetett állása:

1Peter Sagan (Svk) Liquigas-Cannondale13:16:35 
2Marco Marcato (Ita) Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team0:00:05 
3Romain Feillu (Fra) Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team0:00:07 
4Daniel Martin (Irl) Team Garmin-Cervelo  
5Manuel Antonio Leal Cardoso (Por) Team RadioShack0:00:13 
6Tomasz Marczynski (Pol) CCC Polsat Polkowice  
7Jan Bakelandts (Bel) Omega Pharma-Lotto  
8Fabian Wegmann (Ger) Leopard Trek  
9Luca Paolini (Ita) Katusha Team  
10Sergey Lagutin (Uzb) Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team

 

Holnap egy az összetett végkimenetele szempontjából is fontos szakasz következik, Zakopane környékén jelöltek ki egy 40 km-es kört a szervezők, amelyen 5 kört kell majd megtenni, közben pedig körönként egy első és egy második kategóriás hegyet megmászni. A befutó egyébként majd a remek hangulatú versenyeiről híres Wielka Krokiew sáncnál lesz, a befutó előtt majd az utolsó kilométer fog emelkedni, de azért nem egy síugrósánc meredekségére kell itt gondolni, átlagban mindössze 3%-kal emelkedik csak az oda vezető út.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://velomania.blog.hu/api/trackback/id/tr193123618

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása