Ismertető

Az országút kényelmes utazói az autósok. A mai világban viszont nem szokatlan, hogyha versenykerékpárokat csodálnak az emberek inkább. Ujjonganak, szurkolnak, és szívükbe zárják a pillanatot, mikor elhaladnak a fáradhatatlan harcosok, az országúti kerekesek. Hálát kell adni az égnek, hogy rengeteg versenyen keresztül követhetjük a pályafutásukat, és a média is segít ebben nekünk. Én, nem olyan régen kezdtem el a televízión keresztül figyelni őket, rögtön megszerettem a sportot, és a túlbuzgóságommal szeretnék egy értékes helyet adni azoknak, kiknek nem fér bele, hogy kövessék a mindennapi versenyeket. Remélem, hogy meg fogja érni, nektek, kedves látogatóimnak a munkálkodásom.

A Facebookon

2011.08.06. 21:11 bendzsi98

Tour de Pologne 2011-7.szakasz összefoglaló

 Ma az utolsó szakasz várt a mezőnyre, ami egy krakkói körpályán zajlott. 128 km-t kellett megtenniük a kerekeseknek. Az etap nem volt különösebben nehéz, hisz igazán komoly emelkedő nem volt. Ennek megfelelően mezőnyhajrá döntött a szakasz sorsáról, ami végül az összetett sorsáról is döntött. Lássuk a történéseket!

A mai szakaszon korán meglépett egy lengyel, Jacek Morajko(CCC Polsat). Őt követte Alexandre Pliuschin(Katyusa). 2 percet tudtak elmenni, de befogta őket a Liquigas vezette peloton. Ekkor megindult Marczynski(CCC Polsat), Paolini(Katyusa), Righi(Lampre) valamint Pliuschin. Azonban mivel közeledett a részhajrá(így az időjóváírás, ami nagyon fontos volt Sagannak, hisz mindössze 3 mp hátránya volt összetettben Martinnal szemben), befogták őket. A részhajránál Haussler meglepte Sagant, aki 2. lett, így 1 mp volt mindössze a hátránya a címvédővel szemben! Mivel a bónusz után a főmezőny egy kicsit lehiggadt, 2 ember el tudott lépni(Marczynski és Oliveira). 12 km-rel a vége előtt 1 perc volt az előnyük! Ekkor kezdett el újra dolgozni a Liquigas, kiegészülve a Skillel és a Sky-jal. 6 km-rel a vége előtt Oliveira megadta magát, azonban a lengyel ment tovább! 4 km volt még hátra, és 15 mp volt az előnye. Azonban nem volt elegendő, befogták. Sagannak nagyszerűen vezették föl a hajrát, mögötte megbújt Kittel. 500-zal a vége előtt, amikor a szlovák megindult, még várt a fiatal német. 200-zal a vége előtt robbantott, és simán nyerte a 4. szakaszát! 2. lett Sagan, aki így megnyerte az összetettet, 3. pedig Howard a HighRoadból.

Eredmények:

1. Marcel Kittel(GER), Skil-Shimano 2:50:00

2. Peter Sagan(SVK), Liquigas-Cannondale s.t.

3. Leigh Howard(AUS), HTC-HighRoad s.t.

4. Heinrich Haussler(AUS), Garmin-Cervelo s.t.

5. Marco Marcato(ITA), Vacansoleil-DCM s.t.

6. Lucas Sebastian Haedo(ARG), Saxo Bank-SunGard s.t.

7. Nikolay Trusov(RUS), Team Katusha s.t.

8. Ian Stannard(GBR), Sky Procycling s.t.

9. Jan Bakelandts(BEL), Omega-Pharma Lotto s.t.

10. Sergey Lagutin(UZB), Vacansoleil-DCM s.t.

Az összetettet végül Sagan nyerte, Martin és Marcato előtt. Pontversenyt Sagan, hegyi versenyt Golas, míg a csapatversenyt a Vacansoleil nyerte.

Köszönjük figyelmeteket az egész verseny alatt, tartsatok velünk továbbra is! 

Végül, de nem utolsó sorban a boldog lengyel király, a szlovák Peter Sagan!

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://velomania.blog.hu/api/trackback/id/tr503130627

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása