Ismertető

Az országút kényelmes utazói az autósok. A mai világban viszont nem szokatlan, hogyha versenykerékpárokat csodálnak az emberek inkább. Ujjonganak, szurkolnak, és szívükbe zárják a pillanatot, mikor elhaladnak a fáradhatatlan harcosok, az országúti kerekesek. Hálát kell adni az égnek, hogy rengeteg versenyen keresztül követhetjük a pályafutásukat, és a média is segít ebben nekünk. Én, nem olyan régen kezdtem el a televízión keresztül figyelni őket, rögtön megszerettem a sportot, és a túlbuzgóságommal szeretnék egy értékes helyet adni azoknak, kiknek nem fér bele, hogy kövessék a mindennapi versenyeket. Remélem, hogy meg fogja érni, nektek, kedves látogatóimnak a munkálkodásom.

A Facebookon

2011.08.08. 18:11 velominator

Eneco Tour 2011 - Prológ - Összefoglaló

A 2011-es Eneco Tour ma vette kezdetét és ami fontos, hogy a címvédő jelenléte nélkül. Tony Martin távollétében az 1-es rajtszám Brammeierhez, a csapattárshoz került. Megnyílt az út tehát a többiek előtt. A 2009-es győztes Boasson Hagen viszont vállalta a szereplést, mellette még Farrarral, Millarral, Gilbert-rel és Boommal találkozhatunk, illetve a nagy tehetség, Phinney is elindult a Benelux Körversenyen.

Az első szakasz egy 5,7 km hosszú prológ volt. Az első bringások fél kettő után tíz perccel rajtoltak el. Azt várhattuk, hogy ezen a rövid távon a sprinterek is remekelni fognak. Nos, ezt a pálya technikássága nem nagyon engedte. Sorra indultak el a rajttól, majd érkeztek meg a célhoz a versenyzők. Ezt a távot még én is teljesíteném könnyedén, csak az időm nem lenne olyan jó. Az első biztató időt Robert Wagner tekerte, de aztán jött Sergeant, aki tőle átvette a vezetést. Az új-zélandi kerékpáros sokáig elől volt, amíg nem jöttek a nagymenők. A hollandok közül Van Emden 6. lett, Lars Boom pedig meglepetésre "csak" az ötödik helyen végzett. A dán Rasmussen hosszú ideig a 2. helyet tudhatta magáénak, de jött Millar és Boasson Hagen. Ők ketten megelőzték a dánt. A győztes pedig az ifjú amerikai Phinney lett, akinek feküdt a pálya technikás vonalvezetése és ráadásul gyors is volt. Az első profi szezonját teljesítő kerékpárosnak sikerült csak 7 percen belül beérnie.
A fehér trikót tehát Taylor Phinney viseli holnap.

Egy dolgot viszont külön ki akarok emelni, pontosabban fogalmazva egy embert. Philippe Gilbert egész jó időt ment ma, 8. lett. Így még van esélye az összetett versenyt is megnyerni akár.


A szakasz eredménye:

1 Taylor Phinney (USA) BMC Racing Team 0:06:57   
2 Edvald Boasson Hagen (Nor) Sky Procycling 0:00:07   
3 David Millar (GBr) Team Garmin-Cervelo 0:00:08   
4 Alex Rasmussen (Den) HTC-Highroad 0:00:09   
5 Lars Boom (Ned) Rabobank Cycling Team 0:00:10   
6 Jos Van Emden (Ned) Rabobank Cycling Team 0:00:11   
7 Jesse Sergent (NZl) Team RadioShack 0:00:12   
8 Philippe Gilbert (Bel) Omega Pharma-Lotto 0:00:15   
9 Geraint Thomas (GBr) Sky Procycling 0:00:18   
10 Robert Wagner (Ger) Leopard Trek 

Az összetett verseny állása ugyanez.
 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://velomania.blog.hu/api/trackback/id/tr563134597

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása