Ismertető

Az országút kényelmes utazói az autósok. A mai világban viszont nem szokatlan, hogyha versenykerékpárokat csodálnak az emberek inkább. Ujjonganak, szurkolnak, és szívükbe zárják a pillanatot, mikor elhaladnak a fáradhatatlan harcosok, az országúti kerekesek. Hálát kell adni az égnek, hogy rengeteg versenyen keresztül követhetjük a pályafutásukat, és a média is segít ebben nekünk. Én, nem olyan régen kezdtem el a televízión keresztül figyelni őket, rögtön megszerettem a sportot, és a túlbuzgóságommal szeretnék egy értékes helyet adni azoknak, kiknek nem fér bele, hogy kövessék a mindennapi versenyeket. Remélem, hogy meg fogja érni, nektek, kedves látogatóimnak a munkálkodásom.

A Facebookon

2011.08.29. 18:49 bendzsi98

Vuelta a Espana 2011-10.szakasz összefoglaló

 Ma egy 47 km-es, egyenkénti időfutamra került sor, a versenyzők egy nagy kört tettek meg. Ez az etap óriási változásokat hozott az összetettben. Lássuk, milyeneket!

Nagy meleg fogadta a versenyzőket Salamanca városában. A rajt, és a cél is itt volt. A fő térről indultak. Lelkes közönség fogadta őket! Az első igazán komoly rajtoló Taylor Phinney volt, az amerikai csillag 57:27-es időt ment. Ez után jött a világbajnok, Fabian Cancellara nem ment olyan jó időt, de azért 6 mp-cel megelőzte Phinneyt. Sok versenyző befutott már, amikor érkezett Tony Martin, egy óriási időt repesztve! 55:54-es ideje(mint később kiderült) a legjobb lett! Majd érkezett Talansky, LLSanchez, Brajkovic, Sastre és Menchov is. Ők nagyjából jó időt mentek, talán csak Sastre ment rosszat. Elrajtolt Machado és Scarponi is. Majd rajtolt Froome, Dan Martin és Cobo is, valamint az egyik legnagyobb esélyes, Wiggins is. Közben ez volt a pillanatnyi állás a célban: T.Martin, Cancellara, Phinney. Közben eljött Zubeldia, Van den Broeck és Kessiakoff is, ekkor már csak 3-an vártak arra, hogy a pályán legyenek. Igor Anton pocsék időt ment, rengeteget kapott. És elrajtolt Fuglsang is, igen rosszul, egy kicsit lassan jött le a rámpáról. És, eljött Nibali, Rodriguez és a vezető Mollema is. Eközben Brad Wiggo csodálatosan kezdett, az első mérőpontnál 1 mp-cel vezetett Martin előtt. A brit megelőzte Dan Martint is. Titi Machado, a portugál jól ment ma. Sokan betliztek ma: Scarponi is rossz időt ment. Nibali elmaradt Wigginstől, akinek egyre romlott az ideje. Míg Purito már az elején rossz volt. És, ahogy telt múlt az idő, körvonalazódni látszottak az esélyek: Wiggins mellett a csapattársa, Froome is csodálatosan ment, valamint Nibali, Kessiakoff, és Zubeldia is jól ment a pályán. A pocsékok között Purito mellett Van den Broeck, Dan Martin és Moreno is nem volt jó, sőt.... végül Tony Martin megnyerte az időfutamot, a nagyon jól teljesítő Froome előtt, 3. lett Wiggins, míg Cancellara lett a 4. Az esélyesek közül Rodriguez rengeteget kapott, elszállt ő... Nibali és Mollema is tűrhető volt. És a dán Fuglsang is jót ment. Az összetett nagyot változott, például a brit Chris Froome vette át a piros trikót, Fuglsang fölugrott a 2. helyre, Wiggins pedig a 3.-ra. Nibali egy kicsit visszacsúszott, de korán sincs lefutva a verseny, sőt! Rodriguez sokat kapott. Sok van még hátra a versenyből, meglátjuk, hogy mi lesz!

Eredmények, időfutam:

1. Tony Martin (Ger) HTC-Highroad in 55-54
2. Chris Froome (GB) Sky at 59 secs
3. Bradley Wiggins (GB) Sky at 1-22
4. Fabian Cancellara (Swi) Leopard-Trek at 1-27
5. Taylor Phinney (USA) BMC Racing at 1-33
6. Jakob Fuglsang (Den) Leopard-Trek at 1-37
7. Tiago Machado (Por) Radioshack at 1-54
8. Janez Brajkovic (Slo) Radioshack at 1-56
9. Luis Leon Sanchez (Spa) Rabobank at 2-02
10. Maxime Monfort (Bel) Leopard-Trek at 2-06 

Az összetett állása:

1. Chris Froome (GB) Sky
2. Jakob Fuglsang (Den) Leopard-Trek at 12 secs
3. Bradley Wiggins (GB) Sky at 20 secs
4. Vince
nzo Nibali (Ita) Liquigas-Cannondale at 31 secs
5. Frederik Kessiakoff (Swe) Astana at 34 secs
6. Maxime Monfort (Bel) Leopard-Trek at 59 secs
7. Bauke Mollema (Bel) Rabobank at 1-07
8. Juan Cobo (Spa) Geox-TMC at 1-47
9. Janez Brajkovic (Slo) Radioshack at 2-04
10. Haimar Zubeldia (Spa) Radioshack at 2-13 

    

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://velomania.blog.hu/api/trackback/id/tr523188795

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása