Ismertető

Az országút kényelmes utazói az autósok. A mai világban viszont nem szokatlan, hogyha versenykerékpárokat csodálnak az emberek inkább. Ujjonganak, szurkolnak, és szívükbe zárják a pillanatot, mikor elhaladnak a fáradhatatlan harcosok, az országúti kerekesek. Hálát kell adni az égnek, hogy rengeteg versenyen keresztül követhetjük a pályafutásukat, és a média is segít ebben nekünk. Én, nem olyan régen kezdtem el a televízión keresztül figyelni őket, rögtön megszerettem a sportot, és a túlbuzgóságommal szeretnék egy értékes helyet adni azoknak, kiknek nem fér bele, hogy kövessék a mindennapi versenyeket. Remélem, hogy meg fogja érni, nektek, kedves látogatóimnak a munkálkodásom.

A Facebookon

2011.09.01. 16:03 Bondi

Vuelta Espana 2011 - 11. szakasz - Összefoglaló

Az időfutam szakaszt követően egy pihenőnap várt a mezőnyre majd jöhetett egy újabb hegyi szakasz.

 

A 171 kilométeres szakaszon Estación de Montana Manzaneda-ba érkezett a mezőny.

Többen is próbálkoztak a szakasz indulását követően szökéssel, de ezeket még a Sky csapata kontrollálta. A nap szökését 30 kilométer után engedték el. A sort 19 név fémjelezte: Aitor Pérez (Lampre-ISD), Vincente Reynés (Omega Pharma-Lotto), Luis León Sánchez (Rabobank), David Bernabéu and Adrián Palomares (Andalucía-Caja Granada), Juan José Oroz (Euskaltel-Euskadi), Evgueni Petrov and Joan Horrach (Katusha), Beñat Intxausti (Movistar), Sergio Paulinho (RadioShack), Matteo Montaguti (Ag2r-La Mondiale), David Moncoutié (Cofidis), Michael Albasini (HTC), Stuart O'Grady (Leopard), Jonas Jørgensen (Saxo Bank-SunGard) and Manuel Quinziato (BMC) were all there. They were later joined by Mathias Frank (BMC), Amets Txurruka (Euskaltel-Euskadi) és Fabio Duarte (Geox-TMC).

A mezőny 7 percre is elengedte a szökést, amely azt jelentette, hogy virtuálisan Duarte átvette a vezetést az összetettben.

A hegy kezdetén Palomares indított támadást, ezzel szétszakította a sort. Tudta tartani vele a lépést Moncoutie is aki remekül tekerve leszakította magáról a riválisait és nem csak a hegyi befutó pontjait szerezte meg hanem egy újabb szakaszgyőzelemmel bejelentkezett újra a hegyi trikóért folytatott küzdelembe.

A szakasz eredménye

1 David Moncoutie (Fra) Cofidis, Le Credit En Ligne 4:38:00  
2 Beñat Intxausti Elorriaga (Spa) Movistar Team 0:01:18  
3 Luis Leon Sanchez Gil (Spa) Rabobank Cycling Team    
4 Mathias Frank (Swi) BMC Racing Team 0:01:36  
5 Sergio Miguel Moreira Paulinho (Por) Team RadioShack 0:01:43  

 

Az összetett állása

1 Bradley Wiggins (GBr) Sky Procycling 42:50:41  
2 Christopher Froome (GBr) Sky Procycling 0:00:07  
3 Vincenzo Nibali (Ita) Liquigas-Cannondale 0:00:11  
4 Fredrik Kessiakoff (Swe) Pro Team Astana 0:00:14  
5 Jakob Fuglsang (Den) Leopard Trek 0:00:19  
6 Bauke Mollema (Ned) Rabobank Cycling Team 0:00:47  
7 Maxime Monfort (Bel) Leopard Trek 0:01:06  
8 Juan Jose Cobo Acebo (Spa) Geox-TMC 0:01:27  
9 Haimar Zubeldia Agirre (Spa) Team RadioShack 0:01:53  
10 Janez Brajkovic (Slo) Team RadioShack 0:02:00  

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://velomania.blog.hu/api/trackback/id/tr813195726

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása