Ismertető

Az országút kényelmes utazói az autósok. A mai világban viszont nem szokatlan, hogyha versenykerékpárokat csodálnak az emberek inkább. Ujjonganak, szurkolnak, és szívükbe zárják a pillanatot, mikor elhaladnak a fáradhatatlan harcosok, az országúti kerekesek. Hálát kell adni az égnek, hogy rengeteg versenyen keresztül követhetjük a pályafutásukat, és a média is segít ebben nekünk. Én, nem olyan régen kezdtem el a televízión keresztül figyelni őket, rögtön megszerettem a sportot, és a túlbuzgóságommal szeretnék egy értékes helyet adni azoknak, kiknek nem fér bele, hogy kövessék a mindennapi versenyeket. Remélem, hogy meg fogja érni, nektek, kedves látogatóimnak a munkálkodásom.

A Facebookon

2010.09.03. 19:57 velominator

Kitűnő felvezetés Lampre módra - 7. szakasz összefoglaló


A 187 kilométeres szakasznak egy óra körül lódultak neki a versenyzők, nagyobb nehézséget, nem nagyon tartogatott számukra. Arra lehetett számítani, hogy a kerekesek kipihenik magukat ma, mivel holnap nagy kihívás vár rájuk.  A szakasz elején négyen szöktek meg, és léptek el sikeresen, Jorge Montenegro (Andalucia), Dominik Roels (Milram), Martin Pedersen (Footon) és Vladimir Isaichev (Xacobeo). Az előnyük volt, hogy már több mint 6 percre rúgott, azonban az előnyük, nekik is elkezdett csökkeni, amikor a mezőny eldöntötte, hogy mezőnyhajrát akar ma is. Az etap közben néhány bukás is történt, de ez elkerülhetetlen. A Sky csapatban tekerő Flechának, időközben fel kellett adnia a versenyt, mert betegséggel küzdött. A szökevényeknél Roels defektet kapott, pont, amikor a kisebb 3. kategóriás hegyet kezdték el megmászni. Ahogyan várható volt, a szökevényeket hamarosan be is érték. A felvezetésre nem maradt túl sok idő, ezért máris elkezdték a munkát, miután beérték a szökevényeket. A helyezkedés, a tolongás lefolyt gyorsan, máris az utolsó kilométernél találták magukat. A sprint korábban, már 150-200 kilométernél elkezdődött, ezért a Lampre felvezetősora, a legjobb helyzetbe tudta hozni Petacchit, aki a leggyorsabb tudott lenni. Cavendish (Columbia) megint legyőzőre talált, vajon mikor nyer már szakaszt? A második Cavendish lett, amivel átvette a pontversenyben a vezetést. Gilbert megőrizte a piros trikót, és Serafin Martinez is maradt a hegyi trikóban, komolyabb hegy híján.

A szakasz végeredménye:

1Alessandro Petacchi (Ita) Lampre-Farnese Vini4:36:12 
2Mark Cavendish (GBr) Team HTC-Columbia  
3Juan-Jose Haedo (Arg) Team Saxo Bank  
4Andreas Stauff (Ger) Quick Step  
5Tyler Farrar (USA) Garmin-Transitions  
6Denis Galimzyanov (Rus) Team Katusha  
7Robert Förster (Ger) Team Milram  
8Sébastien Hinault (Fra) Ag2R-La Mondiale  
9Daniele Bennati (Ita) Liquigas-Doimo  
10Wouter Weylandt (Bel) Quick Step 

 Az összetett állása:

1Philippe Gilbert (Bel) Omega Pharma-Lotto27:12:38 
2Igor Anton (Spa) Euskaltel-Euskadi0:00:10 
3Joaquin Rodriguez (Spa) Team Katusha  
4Vincenzo Nibali (Ita) Liquigas-Doimo0:00:12 
5Peter Velits (Svk) Team HTC-Columbia0:00:16 
6Tejay Van Garderen (USA) Team HTC-Columbia0:00:29 
7Frank Schleck (Lux) Team Saxo Bank0:00:50 
8Ruben Plaza (Spa) Caisse d’Epargne0:00:54 
9Ezequiel Mosquera (Spa) Xacobeo Galicia0:00:55 
10Nicolas Roche (Irl) Ag2R-La Mondiale0:00:58 

 


A következő napon, a sprinterek örülni fognak, hogyha a holnapi napot túlélik, mivel egymást fogják követni a hegycsúcsok. A mai napon, az esélyesek bizonyára beérkeztek a mezőnnyel, hogy a fontos, holnapi szakaszra legyen elég tartalékjuk. A szakasz során egy 3., három 2., és egy első kategóriás hegyre fognak felmenni. Az Alto del Xorret Catí nem lesz egyszerű emelkedő, ezért főként az esélyesek küzdelme lesz várható. A holnapi nap fontos lesz, ha Gilbert nem lesz jó helyen, akkor elveszítheti a piros trikóját.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://velomania.blog.hu/api/trackback/id/tr492269709

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása