Ismertető

Az országút kényelmes utazói az autósok. A mai világban viszont nem szokatlan, hogyha versenykerékpárokat csodálnak az emberek inkább. Ujjonganak, szurkolnak, és szívükbe zárják a pillanatot, mikor elhaladnak a fáradhatatlan harcosok, az országúti kerekesek. Hálát kell adni az égnek, hogy rengeteg versenyen keresztül követhetjük a pályafutásukat, és a média is segít ebben nekünk. Én, nem olyan régen kezdtem el a televízión keresztül figyelni őket, rögtön megszerettem a sportot, és a túlbuzgóságommal szeretnék egy értékes helyet adni azoknak, kiknek nem fér bele, hogy kövessék a mindennapi versenyeket. Remélem, hogy meg fogja érni, nektek, kedves látogatóimnak a munkálkodásom.

A Facebookon

2010.10.10. 21:41 Bondi

Paris-Tours 2010 - Az első spanyol siker

        

Közeledünk a 2010-es szezon végéhez. Már csak jövőhéten lesz 2 jelentősebb verseny, aztán a bringások egy rövidebb pihenőre vonulnak utána kezdhetik a felkészülést a 2011-es szezonre. Persze az "uborka" szezonban nem fogunk unatkozni, sokat fogunk hallani a Contador ügyről.

Előzetesen Gilbert fogatkozását lehetett olvasni a sajtóban. Az elbukott VB után, mindenképp szeretett volna vigasztalódni a belga és erre meg is volt az esélye, az előző 2 évben is ő nyerte a versenyt és arra hajtott, hogy sorozatban harmadszor is nyerni tudjon Tours-ban.

Egy 8 fős szökevénycsoportnak sikerült megszöknie nem sokkal a rajt után. Jonas Jorgensen (Saxo Bank), Travis Meyer (Garmin-Transitions), Yuriy Krivtsov (Ag2r-La Mondiale), Simon Geschke (Skil-Shimano). Később csatlakozott hozzájuk Nikolas Maes (Quick Step), Aleksej Saramotins (HTC-Columbia), Juan Antonio Flecha (Sky) és Laurent Pichon (Bretagne-Schuller). A főmezőny élére a RadioShack, Rabobank és Omega-Pharma Lotto állt és így próbálták utolérni a szökevényeket.

203 km-nél fekvő Crochu emelkedőn Geschke kavarta fel az állóvizet a szökevényeknél. Az ő tempóját csak Maes tudta átvenni. A szökevények többi tagját utolérte a főmezőny.

                               

20 km-rel a vége előtt a RadioShack francia bringása Lequatre indult meg a Beau-Soleil emelkedőn. Nagyon jókor lépett meg a mezőnytől. Ugyan 30 másodpercnél több előnyt nem tudott kiharcolni, de remek tempóban tekert. A mezőny 20 másodperc körüli hátránnyal tekertek a francia mögött. Igazán az utolsó kilométeren kezdett el csökkeni az előny. Ekkor már a francia az utolsó erőtartalékait is felélte és nem tartott ki az előnye, kb. 400 méterrel a vége előtt érték őt utol, így következhetett a mezőnyhajrá. Boonen ekkor már jelentősen le volt maradva, bár egy hosszú és komoly sérülésből tért vissza, így nem várhattunk tőle komoly eredményt. A mezőnyhajrát Oscar Freire nyerte meg, a spanyol remekül hajrázott a végén, tekintve azt is, hogy 200 méterrel a vége előtt bezártak előtte és több bicikli hátrányból kellett megindulnia. A második helyet az olasz Furlan a harmadikat Steegmans szerezte meg.

A verseny végeredménye

1Oscar Freire Gomez (Spa) Rabobank4:52:54 
2Angelo Furlan (Ita) Lampre-Farnese Vini  
3Gert Steegmans (Bel) Team Radioshack  
4Klaas Lodewyck (Bel) Topsport Vlaanderen - Mercator  
5Yukiya Arashiro (Jpn) Bbox Bouygues Telecom  
6Romain Feillu (Fra) Vacansoleil Pro Cycling Team  
7Yoann Offredo (Fra) Française Des Jeux  
8Wouter Weylandt (Bel) Quick Step  
9Bernhard Eisel (Aut) Team HTC - Columbia  
10Sébastien Chavanel (Fra) Française Des Jeux  

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://velomania.blog.hu/api/trackback/id/tr162361470

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása