Ismertető

Az országút kényelmes utazói az autósok. A mai világban viszont nem szokatlan, hogyha versenykerékpárokat csodálnak az emberek inkább. Ujjonganak, szurkolnak, és szívükbe zárják a pillanatot, mikor elhaladnak a fáradhatatlan harcosok, az országúti kerekesek. Hálát kell adni az égnek, hogy rengeteg versenyen keresztül követhetjük a pályafutásukat, és a média is segít ebben nekünk. Én, nem olyan régen kezdtem el a televízión keresztül figyelni őket, rögtön megszerettem a sportot, és a túlbuzgóságommal szeretnék egy értékes helyet adni azoknak, kiknek nem fér bele, hogy kövessék a mindennapi versenyeket. Remélem, hogy meg fogja érni, nektek, kedves látogatóimnak a munkálkodásom.

A Facebookon

2011.07.19. 22:27 bendzsi98

Tour de France 2011-16.szakasz összefoglaló

Ma egy 162 km-es szakaszra került sor, amit a versenyzők kipihenten kezdhettek meg, hisz a pihenőnap utáni etap volt. 158 km, és egy 2. kategóriás hegy. Nagyjából ennyi lett volna. De esett ám az eső, és az emelkedő 10 km-rel a vége előtt volt! Így 9 km lejtmenet várt rájuk. Nézzük az eseményeket!

Érdekesen kezdődött a szakasz, hiszen 100 km megtétele után is együtt volt a peloton. Ekkor alakult ki egy nagy szökevénycsoport, amely végül haza is ért(megsúgom). Tagjai: Marcato(Vacansoleil), Martin(HighRoad), Grivko(Astana), Hushovd(Garmin), Perez Lezaun(Euskaltel), Boasson Hagen(Sky), Hesjedal(Garmin), Devenyns(Quick Step), Ignatyev(Katyusa) és Roy(FDJ). Nagyon jól fölépítették az előnyüket, 6 perc volt a csúcs. Az esős úton a részhajrát Devenyns nyerte, nem sprinteltek a fiúk. Nyugisan tekertek elől, addig, ameddig nem volt támadás. Ekkor ugyanis Ignatyev indult meg, azonban nem ez volt a döntő támadás. A hegy lábánál(2. kategória, Col de Manse) Ryder Hesjedal váltott tempót, aki el is tudott menni tőlük. Mögötte Hushovd és Boasson Hagen jött, hisz ők is el tudtak lépni. Azonban! Jött a támadás a 4-5 perces hátrányban lévő mezőnyből! Contador indult el, őt eleinte még sokan követni tudták, aztán végül "egyedül maradt" Evanssel és Samuel Sanchezzel. Hesjedal megnyerte a hegyi hajrát, és ekkor így festett a dolog: elől a kanadai, mögötte a két norvég, tőlük lemaradva a szökevénysor, majd a Contador-féle csoport, és a peloton. Azonban innen Voeckler támadott, hisz veszélyben volt a sárga trikó. Őt 10-en tudták követni. 40 mp volt a hegytetőn a dupla spanyol-ausztrál kiscsapat előnye. A csúszós lejtmenetben a két norvég fölzárkózott a kanadaira. 4 km-rel a vége előtt Tony Martin és Ignatyev lépett el a fáradt szökevénytársaságtól. Közben Cadel Evans is elment Contadoréktól egy picit. Szerencsére most nem történt bukás abban a kanyarban, ami gyakorlatilag Joseba Beloki pályafutását kettétörte. Hesjedal nagyszerűen fölvezette csapattársának a hajrát, aki így Hagent lesprintelve megnyerte 2. szakaszát a Touron! Contadorék 4 percre jöttek meg, mögöttük 20 mp-re Voecklerék. A nap vesztese Andy Schleck, aki időhátrányt szedett össze.

Eredmények:

1. Thor Hushovd(NOR), Garmin-Cervelo 3:31:28

2. Edvald Boasson Hagen(NOR), Sky Procycling s.t.

3. Ryder Hesjedal(CAN), Garmin-Cervelo +2

4. Tony Martin(GER), HTC-HighRoad +38

5. Mikhail Ignatyev(RUS), Team Katusha +52

Az összetettben annyi változás történt, hogy Cadel Evans 1'45-re jött föl, míg Frank Schleck 1'49-re van Voecklertől. Pontversenyben Cavendish, hegyi versenyben Vanendert, U25-ben Uran, míg csapatversenyben a Garmin áll az élen.

Holnap egy nehéz szakasz vár a mezőnyre, Olaszországba mennek át, és Pineroloban lesz a befutó. A legkeményebb hegy a Sestriere lesz, 2034 méter a csúcspont, és 1. kategória. Nehéz lesz!

 

És végül a sárga trikós Thomas Voeckler:

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://velomania.blog.hu/api/trackback/id/tr603081635

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása