Ismertető

Az országút kényelmes utazói az autósok. A mai világban viszont nem szokatlan, hogyha versenykerékpárokat csodálnak az emberek inkább. Ujjonganak, szurkolnak, és szívükbe zárják a pillanatot, mikor elhaladnak a fáradhatatlan harcosok, az országúti kerekesek. Hálát kell adni az égnek, hogy rengeteg versenyen keresztül követhetjük a pályafutásukat, és a média is segít ebben nekünk. Én, nem olyan régen kezdtem el a televízión keresztül figyelni őket, rögtön megszerettem a sportot, és a túlbuzgóságommal szeretnék egy értékes helyet adni azoknak, kiknek nem fér bele, hogy kövessék a mindennapi versenyeket. Remélem, hogy meg fogja érni, nektek, kedves látogatóimnak a munkálkodásom.

A Facebookon

2011.08.14. 18:04 velominator

Eneco Tour 2011 - 6. szakasz - Összefoglaló

 

Az utolsó szakasz a leghosszabb etap volt a verseny során, számszerint 201,2 km-t tettek meg a versenyzők. A szakasz előtt még kérdéses volt, hogy ki nyeri meg a versenyt. A következő összefoglalóból ez is ki fog derülni.

A Team Sky rögtön előreküldte Flechát, hogyha Gilbert támadna, akkor legyen ellenfele is, aki elveheti tőle a részhajrában a pontokat. A mozgolódás így már 2 km-rel a start után megkezdődött, de az elején ellépő 12 kerékpáros közül már csak néhány maradt 5 km megtétele után. Egy technikai hiba miatt Flecha leszakadt társairól és így elől maradt Wilson (Garmin-Cervélo), Veuchelen (Vacansoleil), Tanner (Saxo Bank), Trentin (Quick Step) és Fouchard (Cofidis). Rájuk várt előbb még egy-két nagyobb emelkedő, amiket az Amstel Gold Race-ről ismerhetünk jól, mint a Fromberg vagy a Cauberg. A mezőnyben Millarnak sikerült a támadásával életet lehelni a kerekesekbe, mivel a Doodemanon támadt. Vele tartott Gilbert, majd később Bak és Boasson Hagen is gyorsan reagált. Ezután az Omega-Pharma Lotto csapata a peloton elején dolgozott keményen, főként Greipel erőltette meg magát. Ám a szökevények előnye 45 km-rel a vége előtt még így is 1 perc 45 másodperc volt. Eisel is beszállt a közös projektbe, és így megint csökkent a szökevények előnye. 7 kilométerrel a cél előtt Vanendert egy rövid emelkedőn előrement és tempózott, hogy Gilbert-t segítse. A belga bajnok viszont nem tudott megindulni, vagy nem akart. Ezt nem lehet tudni. Elől Wilson unta meg a semmittevést és ellépett társaitól. Az utolsó emelkedőn sem indult el Gilbert, túl hátul volt valószínűleg. Ellenkezőleg, a dán Bak akcióba lendült. Nagy előnyt nem tudott kiharcolni, de mégis az utolsó kilométeren belül fogták csak be. A hajrát Roelandts vezette fel, de túlságosan vakmerő volt a végső kanyarban és elesett, mivel lejött a kerekéről a gumi. Galimzyanov is igyekezett, sajnos annyira hogy, saját hibájából kicsúszott. Phinney-nek ezért kellett lelassítani. Az érkező Boasson Hagen pedig végül simán nyerte meg a szakaszt. A második Cardoso, a harmadik Boom lett.

Ez azt is jelentette, hogy a norvég Boasson Hagen lett a 2011-es Eneco Tour győztese.

A szakasz eredménye:

1 Edvald Boasson Hagen (Nor) Sky Procycling 4:53:06  
2 Manuel Antonio Leal Cardoso (Por) Team RadioShack    
3 Lars Boom (Ned) Rabobank Cycling Team    
4 Grega Bole (Slo) Lampre - ISD    
5 Damiano Caruso (Ita) Liquigas-Cannondale    
6 Andreas Stauff (Ger) Quickstep Cycling Team    
7 Tomas Vaitkus (Ltu) Pro Team Astana    
8 Simone Ponzi (Ita) Liquigas-Cannondale    
9 Koen De Kort (Ned) Skil - Shimano    
10 Vladimir Gusev (Rus) Katusha Team

Az összetett eredménye:

1 Edvald Boasson Hagen (Nor) Sky Procycling 22:54:22  
2 Philippe Gilbert (Bel) Omega Pharma-Lotto 0:00:22  
3 David Millar (GBr) Team Garmin-Cervelo 0:00:28  

4 Taylor Phinney (USA) BMC Racing Team 0:00:35  
5 Jos Van Emden (Ned) Rabobank Cycling Team 0:00:57  
6 Joost Van Leijen (Ned) Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team 0:01:04  
7 Dominique Cornu (Bel) Topsport Vlaanderen - Mercator 0:01:07  
8 Dries Devenyns (Bel) Quickstep Cycling Team 0:01:08  
9 Ben Hermans (Bel) Team RadioShack 0:01:09  
10 Linus Gerdemann (Ger) Team Leopard Trek 0:01:13

A pont- és a legjobbnak fiatalnak járó trikót is Boasson Hagen nyerte, a legjobb csapat holtversenyben a RadioShack és a Sky lett. 

A dobogó:

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://velomania.blog.hu/api/trackback/id/tr273156012

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása