Ismertető

Az országút kényelmes utazói az autósok. A mai világban viszont nem szokatlan, hogyha versenykerékpárokat csodálnak az emberek inkább. Ujjonganak, szurkolnak, és szívükbe zárják a pillanatot, mikor elhaladnak a fáradhatatlan harcosok, az országúti kerekesek. Hálát kell adni az égnek, hogy rengeteg versenyen keresztül követhetjük a pályafutásukat, és a média is segít ebben nekünk. Én, nem olyan régen kezdtem el a televízión keresztül figyelni őket, rögtön megszerettem a sportot, és a túlbuzgóságommal szeretnék egy értékes helyet adni azoknak, kiknek nem fér bele, hogy kövessék a mindennapi versenyeket. Remélem, hogy meg fogja érni, nektek, kedves látogatóimnak a munkálkodásom.

A Facebookon

2010.09.07. 23:12 velonso

Újabb Caisse d'epargne siker a Vueltán - 10. szakasz összefoglaló

A hétfői pihenőnap után ma egy 175 kilométeres szakasszal folytatódott a spanyol körverseny, amelyen mindössze egy komolyabb emelkedő nehezítette az útvonalat, igaz ez egy elsőkategóriás emelkedő volt, de mivel a tetejétől még 30 km volt a célig, ami az elmúlt napokhoz hasonlóan most is a szökevényeknek kedvezett, annál is inkább, hiszen az esélyesek a holnapi szakaszt szem előtt tartva ezúttal is kicsit tartalékosan tekertek.

 

A szakasz elején egy 11 fős csoport lépett meg a pelotontól, és bár a mezőny sem igyekezett utánuk nagyon, 2:50-nél nem tudtak jobban elszakadni, így mindenki arra számított, hogy a Rat Penatra felfelé majd utolérik őket, de végül nem így történt.

Az első kategóriás emelkedőn az élen állók közül Le Mevel (FDJ) és Javier Moreno (Andalucia) kicsit megléptek a többiektől, mögöttük Mauro Finetto (Liquigas-Doimo), Laurens Ten Dam (Rabobank) és Romain Zingle (Cofidis) alkotta az üldözőbolyt, ám a lejtmenetben felértek a vezető párosra, ahogy Erviti (Caisse d’epargne), Anders Lund (Saxo Bank), Giampaolo Cheula (Footon-Servetto) és Greg Van Avermaet (Omega Pharma-Lotto) is. Sőt Erviti 20 kilométerrel a vége előtt egy technikásabb részen a lejtmenetben támadott, és mivel a többiek csak késve reagáltak rá, hamar körülbelül fél perces előnyre tett szert, amit a célig nagyot biciklizve meg is tartott, és végül 37 másodperc előnnyel nyert szakaszt, pályafutása során második alkalommal a Vueltán. Mögötte a hajrát a 2. helyért Zingle nyerte Van Avermaet előtt.

 

Annak ellenére, hogy nem tűnt igazán nehéz szakasznak mégis változást hozott az összetettben, annak ellenére, hogy a két éllovas Igor Anton és Joaquim Rodriguez együtt érkeztek célba, azonban a szakasz elején Rodriguez egy részhajránál megcsípte a 3. helyet, és ezzel 2 másodperc jóváírást, aminek köszönhetően az etap végén már ő vehette fel a piros trikót. Ami a többi összesítést illeti, a pont trikót továbbra is Cavendish, a hegyi és a kombinációs trikót Moncutie viselheti, a csapatversenyben pedig a Caisse d’epargne vezet.

Végeredmény:

1 Imanol Erviti (Spa) Caisse d’Epargne 4:13:31  
2 Romain Zingle (Bel) Cofidis, le crédit en ligne 0:00:37  
3 Greg Van Avermaet (Bel) Omega Pharma-Lotto    
4 Mauro Finetto (Ita) Liquigas-Doimo    
5 Javier Moreno (Spa) Andalucia-Cajasur    
6 Anders Lund (Den) Team Saxo Bank    
7 Christophe Le Mevel (Fra) FDJ    
8 Giampaolo Cheula (Ita) Footon-Servetto    
9 Laurens Ten Dam (Ned) Rabobank 0:00:42  
10 Dmitry Fofonov (Kaz) Astana 0:01:36  

Összetett:

1 Joaquin Rodriguez (Spa) Team Katusha 42:11:49  
2 Igor Anton (Spa) Euskaltel-Euskadi 0:00:02  
3 Vincenzo Nibali (Ita) Liquigas-Doimo 0:00:04  
4 Xavier Tondo (Spa) Cervélo Test Team 0:00:44  
5 Jean-Christophe Peraud (Fra) Omega Pharma-Lotto 0:00:54  
6 Ruben Plaza (Spa) Caisse d’Epargne 0:01:17  
7 Ezequiel Mosquera (Spa) Xacobeo Galicia 0:01:20  
8 Nicolas Roche (Irl) Ag2R-La Mondiale 0:01:21  
9 Marzio Bruseghin (Ita) Caisse d’Epargne 0:01:24  
10 Peter Velits (Svk) Team HTC-Columbia 0:01:28  

Holnap egy nagyon nehéz nap vár a mezőnyre, ugyanis elérkezünk a Pireneusokhoz, egészen pontosan az andorrában fekvő Vallanordba lesz majd egy kiemelt kategóriás hegyen befutó a szakasz végén, amely 9,9 km hosszú, átlagban 6,5%-os és az összetettben is komoly változást hozhat, főleg ha az eddigiekhez hasonlóan holnap is marad a fülledt meleg idő, bár az előrejelzések szerint akár eső is lehetséges.

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://velomania.blog.hu/api/trackback/id/tr612279149

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása