Ismertető

Az országút kényelmes utazói az autósok. A mai világban viszont nem szokatlan, hogyha versenykerékpárokat csodálnak az emberek inkább. Ujjonganak, szurkolnak, és szívükbe zárják a pillanatot, mikor elhaladnak a fáradhatatlan harcosok, az országúti kerekesek. Hálát kell adni az égnek, hogy rengeteg versenyen keresztül követhetjük a pályafutásukat, és a média is segít ebben nekünk. Én, nem olyan régen kezdtem el a televízión keresztül figyelni őket, rögtön megszerettem a sportot, és a túlbuzgóságommal szeretnék egy értékes helyet adni azoknak, kiknek nem fér bele, hogy kövessék a mindennapi versenyeket. Remélem, hogy meg fogja érni, nektek, kedves látogatóimnak a munkálkodásom.

A Facebookon

2011.05.15. 18:42 Bondi

Giro d'Italia - 9. szakasz - összefoglaló

A mai nap folyamán a mezőny elérkezett a Giro legdélibb pontjára, Szicíliába, Nibali szülőföldjére. Messinából indult a mezőny és az Etnán fejeződött be, melyet a szakasz közben még egyszer megmásztak.

                          Contador tegnapi erődemonstrációja után elérkezett az első igazi hegyi szakasz. Itt végképp eldőlhetett, hogy ki az akikkel valóban érdemes számolni az összetett szempontjából.

50 kilométer után egy 8 fős szökevénycsoport alakult ki. A már már állandó résztvevőnek számító Visconti és Popovich mellett Cherel, Bakelants, Vanotti, Savini, Frank és Lastras volt benne az akcióban. A legjobban az összetettben a Movistar kerekese Pablo Lastras állt a maga 7. helyével és mindössze 22 másodperces hátrányával.  A legnagyobb előnyük 5 perc körüli volt, de a mezőny idejében megkezdte a felzárkózást és szép folyamatosan olvadt az előnyük. Mindenképpen el akarták kerülni a pénteki fiaskót, mikor is nem érték utol De Clercq-et.

Már az Etna lábánál megkezdődtek a támadások a mezőnyből. Először Rujano indított, majd utána megindult Contador. A spanyol korai megindulása meglepetésként érhette a Scarponi-Nibali duót. Közülük Scarponi próbált a Saxo Bank versenyzője után menni, azonban nem bírta sokáig tartani vele a tempót és szépen visszaolvadt a Nibali féle sorba. Kisebb meglepetésre a kis venezuelai Rujano tudott Contadorral menni. Az utolsó kilométerre érve tudott csak ellépni tőle a spanyol és komoly előnnyel nyerte az etnai befutót. 50 másodpercet vert fő riválisaira és ezzel komoly lépést tett a végső összetett győzelemre, tudom, hogy korai még ez a kijelentés, de azt eddig is tudtuk, hogy Contador egy egészen kiemelkedő klasszisa a mai mezőnynek, ha formában van és úgy tűnik Riis-zel megtalálták a kítünő forma receptjét.

Contador és Rujano után érkezett célba a helyi hős Nibali, Kreuzigerrel, Svitsovval, Arroyoval és Garzellivel karöltve. Scarponi már, több, mint 1 perces hátránnyal ért célba, Mencsov pedig, több, mint 2-vel.

Contador természetesen az összetett vezetést is átvette Peter Weening-től, aki 6:35-ös hátránnyal ért célba és esélye sem volt őrizni a rózsaszín trikót. Mögötte az eddig is második Svitsov majd Le Mevel áll az összetettben.

A szakasz eredménye

1 Alberto Contador Velasco (Spa) Saxo Bank Sungard 4:54:09  
2 Jose Rujano Guillen (Ven) Androni Giocattoli 0:00:03  
3 Stefano Garzelli (Ita) Acqua & Sapone 0:00:50  
4 Vincenzo Nibali (Ita) Liquigas-Cannondale    
5 Roman Kreuziger (Cze) Pro Team Astana    
6 David Arroyo Duran (Spa) Movistar Team    
7 Kanstantsin Sivtsov (Blr) HTC-Highroad    
8 Igor Anton Hernandez (Spa) Euskaltel-Euskadi 0:00:59  
9 John Gadret (Fra) AG2R La Mondiale 0:01:07  
10 Hubert Dupont (Fra) AG2R La Mondiale    

 

Az összetett állása

1 Alberto Contador Velasco (Spa) Saxo Bank Sungard 33:03:51  
2 Kanstantsin Sivtsov (Blr) HTC-Highroad 0:00:59  
3 Christophe Le Mevel (Fra) Team Garmin-Cervelo 0:01:19  
4 Vincenzo Nibali (Ita) Liquigas-Cannondale 0:01:21  
5 Michele Scarponi (Ita) Lampre - ISD 0:01:28  
6 David Arroyo Duran (Spa) Movistar Team 0:01:37  
7 Roman Kreuziger (Cze) Pro Team Astana 0:01:41  
8 Jose Rodolfo Serpa Perez (Col) Androni Giocattoli 0:01:47  
9 Dario Cataldo (Ita) Quickstep Cycling Team 0:02:21  
10 Matteo Carrara (Ita) Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team    

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://velomania.blog.hu/api/trackback/id/tr442906009

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása